Vågen – stjärntecknets personlighet, kärlek och karriär

26 okt, 2022 
Allt om stjärntecknet vågen.
Är du rättvis, diplomatisk och social? Då kanske du är en våg! Här är allt du behöver veta om stjärntecknets egenskaper, karriär och kärleksliv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så vet du om din crush gillar dig – baserat på deras stjärnteckenBrand logo
Så vet du om din crush gillar dig – baserat på deras stjärntecken

Är du född mellan den 22 september och 23 oktober? I så fall är du en våg! Vågen är zodiakens sjunde tecken och styrs av kärleksplaneten Venus. Här är allt du vill veta om stjärntecknets egenskaper, karriär, kärleksliv och mycket mer!

Vågens egenskaper

Vågen är diplomatisk, principfast, social och charmig. Du avskyr konflikter och är en duktig medlare. Vågen älskar att umgås med andra människor och har lätt för att skaffa nya vänner. Du är anpassningsbar och vill gärna vara omtyckt. Men att konstant vara alla tillmötes kan misstas för falskhet och göra det svårt att för andra att veta vad du egentligen tycker. Trots att vågen är extrovert och älskar sociala sammanhang, har du även ett behov av egentid. Att läsa en bok, gå på en promenad eller kolla på en film kommer att göra dig gott!

Annons

Styrkor: Utåtriktad, populär, charmig, diplomatisk och romantisk.

Svagheter: Ytlig, falsk och velig.

Vågens karriär

Som kollega är vågen vänlig, lojal och duktig på att lyssna. Du trivs som bäst på en arbetsplats där det är högt tempo och god stämning. Personer födda i vågens tecken gillar att organisera, balansera och kompromissa. Du är bra på att medla och din strävan efter konsensus gör dig till en omtyckt chef. Yrken som jurist eller diplomat skulle kunna vara något för dig. Vågen fokuserar ofta på det vackra i livet både när det gäller miljöer och utseenden. Därför kan arbete inom reklambranschen också vara passande för vågen. Färg, form och design ligger nämligen ofta i stjärntecknets intressen.

Yrken som passar dig: Frisör, konstnär, juvelerare eller advokat, diplomat och psykolog.

Vågens SEX- OCH KÄRLEKSLIV

Vågen tycker inte om att vara ensam och därför är kärleken och tvåsamheten viktig för dig. Vågen är känd för sin flörtiga och romantiska sida. Du gillar att hålla dina möjligheter öppna och kan vara ganska flyktig när du dejtar. Men när det här stjärntecknet väl har funnit kärleken är den lojal, trofast och kärleksfull. Personer födda i vågen är ofta barnkära och trivs bäst med en stor familj.

Annons

Vågen lever efter att skapa jämnvikt och balans i livet – och sovrummet är självklart inget undantag. För vågen handlar sexet lika mycket om att tillfredsställa som att njuta, vilket är precis det som vågen vill åt.

STJÄRNTECKEN SOM vågen PASSAR BÄST IHOP MED

Skytten – Skytten är en något osannolik match för vågen, men när de här två tecknen väl hittar kärleken i varandra blir de oftast ett lyckligt och harmoniskt par.

Lejonet – Både lejonet och vågen är extremt lojala tecken som kompletterar varandra på alla sätt. De är helt enkelt varandras själsfränder.

STJÄRNTECKEN SOM vågen PASSAR SÄMST IHOP MED

Fiskarna – Den ärliga vågen har inget tålamod för den högkänsliga fisken. Dessa stjärntecken är allt för olika varandra.

Jungfrun – Jungfrun och vågen kan till en början verka som en perfekt matchning. Men i sängkammaren tar era blyga sidor över.

FAKTA OM vågen

Tarotkort: Rättvisan som symboliserar vågens vilja att granska alla alternativ.

Månadssten (för september): Safir.

Månadssten (för oktober): Opal, turmalin.

Känsligaste kroppsdel: Diafragman, ryggraden, njurarna.

Växt: Hortensia, ask och äppleträd.

Lyckodjur: Hund.

Nyckelord: Balans.

Turdag: Fredag.

Symbol: Balansvågen.

Motto: Jag väger!

Element: Luft.

Planet: Venus.

Metall: Koppar.

Färg: Blå.

Lyckotal: 6

Kändisar födda i vågen: Cardi B, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow och Kim Kardashian.

Kim Kardashian är född i vågens tecken.
Kim Kardashian föddes den 21 oktober och är våg.

Läs mer:

Illustration: Michelle Eismann

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons