Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Astrosnokande kan sabba din relation innan den ens börjat

17 sep, 2020 
AvNina Nyström
Blake Lively surfar
Handen upp alla som snokat reda på sin dejts eller crushs stjärntecken och kollat om ni passar ihop? Visst är det lockande – men det är inte särskilt smart. Här är vad du bör göra istället, som dessutom kommer öka din tur i kärlek.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Alla som är intresserade av och tror på stjärnornas inverkan på vår personlighet har någorlunda koll på vilka stjärntecken man passar ihop med och vilka som är de olika tecknens mest framträdande egenskaper. Och därtill, såklart, vilka man inte passar ihop med.

Därför bör du inte fokusera så mycket på stjärntecknet

Visst kan mycket av vad stjärnorna säger stämma, men vi är mer än våra stjärntecken. Risken är att dina fördomar får dig att bli skeptisk mot en potentiell partner i onödan.

Kanske tror du att Stenbocken är arbetsnarkoman, att Skytten har svårigheter att binda sig, och att Jungfrun är en fyrkantig pedant? Ofta är vår skepticism mot vissa stjärntecken djupt rotad.

Alltså, om du klarar att stå emot lusten att göra en astroprofilering av de du är intresserad av kommer ditt urval på dejtingmarknaden att öka markant.

Vi är så mycket mer än våra soltecken

Läser du det här har du säkert koll på att vårt horoskop påverkas av andra faktorer på himlavalvet, till exempel månen och ascendenten. Men framför allt har vi så många andra egenskaper och erfarenheter som påverkar vår personlighet.

Annons

Vill du gärna kolla horoskop och jämföra med ditt eget bör du därför ta in alla aspekter, inte bara soltecknet. För att veta det behöver du ju dock veta både exakt klockslag och födelseplats. Och kommer du inte på något snyggt sätt att luska ut det kan det lätt bli du som aldrig får en chans – för hen tycker att du är creepy.

Börja med dig själv

Men allra viktigast för att kunna få hjälp av stjärnorna är faktiskt att göra en djupare titt på sitt eget horoskop. Har du inte fått ett personligt horoskop ställt kanske det kan vara en bra början. Genom att analysera vad stjärnorna säger om dig själv kan du få svar på mer än du tror.

Det kan hjälpa dig att se klarare på vad som är viktigt för dig och varför du agerar på vissa sätt. Det ger också djupare insikter om dina egna brister och vad du bör jobba på, vilket helt klart kommer vara en fördel  i dejtinglivet. En kartläggning av vem du själv är säger också mycket om vad du faktiskt bör leta efter hos en partner.

Men med det sagt, får du feeling är såklart det viktigaste att fokusera på att lära känna personen och vad ni har gemensamt. Och magkänslan. Alltid magkänslan.

Foto: TT

Källa: InStyle

LÄS MER:

Ditt stjärntecken avslöjar dina sämsta sidor

Bästa relationsrådet för ditt stjärntecken

3 stjärntecken som är klippor i förhållanden

Annons