Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Färga ögonfransarna hemma – steg för steg och årets bästa ögonfransfärg

13 feb, 2023 
färga ögonfransarna steg för steg bästa ögonfransfärg
Är du trött på att måla ögonfransarna med mascara varje dag? Då är ögonfransfärg den perfekta produkten för dig – och resultatet är riktigt imponerande! Här är årets favoriter och enkla guiden som gör att du lyckas hemma!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här plåtas Carola Häggkvist för ELLEBrand logo
Här plåtas Carola Häggkvist för ELLE

Visst älskar man smarta och tidseffektiva produkter som underlättar vardagen? Ögonfransfärg hamnar absolut på topplistan som en av necessärens mest tacksamma produkter vad gäller att spara tid på morgonen och pengar i plånboken – utan att behöva snåla på resultatet av perfekt målade fransar!

Färga ögonfransarna hemma

Att färga fransarna hemma är dessutom enkelt – och resultatet kan hålla i upp till sex veckor! Här är guiden som ger dig fantastiska fransar på bara några minuter. Längre ner hittar du också vinnarna av bäst i test: årets bästa ögonfransfärg!

Missa inte! Färga ögonbrynen hemma – så gör du steg för steg!

färga ögonfransarna steg för steg tips guide

Årets bästa ögonfransfärg att använda hemma – Hela topplistan 2023

Här hittar du beautyredaktörens utvalda favoriter som får bäst i test! Scrolla ner för att läsa mer om produkterna och få svaren på alla dina frågor gällande ögonfransfärg.

Annons

BÄST I TEST ÖGONFRANSFÄRG – årets bästa fransfärg 2023

Ögonfransfärg är inte bara den perfekta produkten att använda på sommaren när det är något mer komplicerat att använda mascara. Fransfärgen är också extra tacksam när du vill spara tid på morgonen, men ändå ha snyggt, målade ögonfransar.

Fransfärgen som håller överlägset bäst och jag kan gå i veckor utan att känna behovet av mascara!

Veronica Henriksson, Beauty editor

Bästa ögonfransfärg, Eyelash and Eyebrow Tint – Refectocil

Eyelash and Eyebrow Tint från Refectocil är en färg som går att använda på både fransar och bryn (och är också vinnaren av ELLEs bäst i test ögonbrynsfärg). Tacksamt nog kommer färgen i mängder av olika nyanser vilket gör att du kan blanda och skräddarsy precis efter din önskan. Färgen blandas med en separat developer (antingen gel eller droppar) och ger ett perfekt resultat på bara 10 minuter. Här är fransfärgen som håller överlägset bäst och jag kan gå i veckor utan att känna behovet av mascara!

ANNONS Refectocils Eyelash and Eyebrow Tint hittar du här.

ögonfransfärg bäst i test bästa färg för ögonfransarna refectocil
Klicka på bilden för att komma till favoriten från Refectocil.

Bästa lättanvända ögonfransfärg, Perfect Eye Lash and Eyebrow Colour – Depend

Depends prisvärda Perfect Eye Lash and Eyebrow Colour är den suveräna ögonfransfärgen för nybörjaren. Här går nämligen inte att misslyckas! Börja med att rengöra fransarna (eller ögonbrynen – produkten kan användas på båda), applicera sedan färgen i ett tunt lager med hjälp av en liten spoolie. Låt verka i två minuter och tvätta sedan av. Vänta i fem minuter innan du använder aktiveringskrämen. Applicera med hjälp av en spoolie och låt verka. Sedan är du färdig! Färgen finns i fyra olika nyanser, men till ögonfransarna ger svart bäst resultat.

ANNONS Prisvärda Perfect Eye Lash and Eyebrow Colour hittar du här.

Bästa naturliga ögonfranfärg, Lash Tint Permanent Lash Color – Eyelure

Lash Tint Permanent Lash Color är en snabbverkade ögonfransfärg där en förpackning ska hålla upp till åtta användningar. På ögonfransarna håller färgen i dryga tre veckor innan det är dags att förbättra. Färgen ger en riktigt snygg, intensiv svart färg, men finns också i brunt om du vill ha ett något mjukare resultat. Färgen är också vegansk och cruelty free!

ANNONS Lash Tint Permanent Lash Color finns att köpa här.

bäst i test ögonfransfärg lättanvänd fransfärg
Klicka på bilden för att komma till fransfärgen från Eylure.

Hur färgar man ögonfransarna hemma?

Att färga ögonfransarna hemma är inte så svårt som det verkar och resultatet blir minst lika bra som om du gör det på salong. Här finns med andra ord en hel del pengar att spara genom att göra det hemma.

Annons

FÄRGA ÖGONFRANSARNA HEMMA – SÅ GÖR DU STEG FÖR STEG

Här är enkla steg för steg-guiden för att färga ögonfransarna hemma. Men kom ihåg! Varje produkt kan användas olika, så kolla bruksanvisningen noggrant innan du applicerar ögonfransfärgen.

  • Innan du börjar färga ögonfransarna är det viktigt att se till att dina fransar är rena och torra. Tvätta bort makeup noggrant och torka försiktigt fransarna med en torr bomullsrondell.
  • Blanda färgen efter anvisning på produkten.
  • Oftast följer det med små "lappar" till ögonfransfärgen. Dessa läggs under ögat för att inte riskera att fransfärgen fastnar på huden. Applicera också vaselin runt ögat för att även där minska risken att färgen fastnar på huden.
  • Använd en spoolie-borste (mascaraborste) för att applicera färgen.
  • Låt verka i angivna minuter. Ofta är verkningstiden mellan 5 och 15 minuter. Tvätta sedan bort ögonfransfärgen noggrant.

Hur ofta ska man färga ögonfransarna?

Många fransfärger lovar att hålla i upp till sex veckor, vilket ibland inte riktigt stämmer. Men du kan absolut förvänta dig att resultatet håller i fyra veckor.

bäst i test ögonfransfärg hemma tips

Hur länge håller ögonfransfärg?

Hur länge resultatet av din ögonfransfärg håller beror dels på vilken färg du använder, men också hur ofta och hur mycket du rengör dina ögonfransarn. Många fransfärger ska däremot hålla i upp till sex veckor.

Annons

Är ögonbrynsfärg och ögonfransfärg samma sak?

Oftast, men inte alltid se därför till att produkten är avsedd att användas på både fransar och bryn innan du gör det! Den stora skillnaden på ögonbrynsfärg och ögonfransfärg är däremot oftast hur du applicerar produkten samt hur länge den ska verka.

ögonfransfärg guide tips snygga ögonfransar

Kan man använda ögonbrynsfärg på ögonfransarna?

Eftersom ögonområdet är ett känslig område ska du aldrig experimentera dig fram. Var därför noggrann med att se så att din ögonbrynsfärg också är godkänd att användas på ögonfransarna. Många produkter är kombinerade ögonfrans- och ögonbrynsfärg.

Läs mer! Här hittar du vinnarna av årets bästa ögonbrynsfärg!

Hur vet man om man är allergisk mot ögonfransfärg?

Skulle du få färg i ögonen är det viktigt att direkt skölja ögonen med ljummet vatten! Märker du också att du svullnar upp runt ögonen är det ett tecken på att en allergi kan ha uppstått. Tvätta då genast bort färgen från ögonfransarna och kontakta sjukrådgivning.

Foto: Imaxtree

Annons