Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Brow lift – brynexpertens bästa tips för snygg browlift

20 dec, 2022 
brow lift viktigt att veta om browlift
Brow lift – det lilla lyftet för ögonbrynen som också ger en pigg och vaken blick. Men vad är egentligen brow lift och hur tar jag hand om brynen efteråt? ELLE och brynexperten, Rapides Tilda Nordh ger dig svaren.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Min rutin – med Daniela RathanaBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Daniela Rathana

Brow lift har kommit att bli en av våra mest efterfrågade salongsbehandlingar på senare år. De är en relativt enkel metod för att få brynstråna att se kammade ut, uppåt.

Genom att permanenta brynstråna så att stråna lägger sig mer riktat uppåt, får du effekten av att brynen går i en stylad, uppåtgående form. Det ger en pigg och vaken blick, och skulpterar ansiktet och brynens form. En behandling och effekt som håller i sig 4-6 veckor.

Tilda Nordh är brynexpert och grundare av beautyvarumärket och brynsalongerna Rapide.

Annons
Tilda Nordh Rapide
Rapides grundare Tilda Nordh.

Vi bad henne svara på de vanligaste frågorna när det kommer till allt som har med brow lift-tekniken att göra:

VAd är brow lift?

Brow lift är en rakpermanent av hårstråna som gör att brynen blir flexibla att kamma åt vilket håll du vill. Hårstråna blir följsamma och kan ligga stilla i en och samma riktning när du borstar upp dem. Perfekt för dig som vill ge brynen mer volym och en fylligare brynlook, brynen upplevs mer lättstylade och du får ett riktigt lyft för hela ögat.

Annons

vem kan göra brow lift?

– Alla kan göra en brow lift. Däremot så anpassar vi verkningstiderna efter kvalitén på dina hårstrån för att skräddarsy en så skonsam behandling som möjligt. Om du tvekar på att brow lift är en behandling för dig, så rekommenderar vi att titta på olika före/efterbilder för att ha något att utgå ifrån. Jag skulle säga att brow lift kan ge nytt liv både för dig med de mest glesa, tunna ögonbrynen likväl som till dig med stora buskar som vill få mer ordning på brynen.

browlift allt om trenden ögonbryn
Brynen i fokus!

Vad ska man tänka på innan man gör ett brow lift?

– Du kan komma på en behandling precis som du är, men undvik gärna syra och peeling produkter samma dag så att huden har rätt hudflora och motståndskraft, boka inte in ett träningspass, bastu, bad eller ligga i solen samma dag.

Annons

Hur gör man brow lift?

– Vi fäster upp brynen för att kunna lyfta och räta ut varje hårstrå och sedan behandlar vi i olika steg med permanentvätska, fixeringsvätska, brynfärg, ta bort oönskade hårstrån med hjälp av trådning och klippa långa hårstrån i en fin form. Vi gör en keratinbehandling för att återställa strukturen i hårstrået och göra det mjukt och glansigt.

Hur länge håller browlift?

– Effekten håller fyra till åtta veckor beroende på din hårväxtcykel, livsstil och hur väl du sköter om brynen.

bryn brow lift
Brow lift håller 4-8 veckor.

När kan man tvätta ansiktet efter brow lift?

– Du ska undvika vatten och värme i ett dygn direkt efter behandlingen för bästa resultat. Vi rekommenderar också att rengöra ögonbrynen med en oljefri och skumbaserad rengöring.

Annons

HUR TAR MAN BÄST HAND OM BRYNEN HEMMA EFTER BROWLIFT?

– Att borsta brynen morgon, kväll och efter dusch efter en brow lift är ett måste. Men det går lika bra att borsta med hjälp av en genomskinlig brynprodukt så som serum eller ögonbrynsgel.

bryn brow lift
Brow lift ger volym till brynen.

Kan man färga brynen själv efter ett brow lift, och vi så fall med vad?

– Jag rekommenderar att göra en touch-up på brynfärgen efter två veckor och brynen känns som nya igen. Men korta ner verkningstiden till 2-3 minuter när du färgar hemma. Det går också bra att uppdatera färgen på salong.

Annons

Hur stylar jag bäst mina bryn efter en brow lift?

– Med hjälp av ett reparerande brynserum (reklamlänk) vårdar och fixerar du brynen samtidigt som du borstar stråna i den riktning du önskar. Med vår ögonsbrynspenna kan du fylla i brynen med strå-för-strå teknik och få en extra fyllig och naturlig brynstyling till din brow lift look. Du kan också använda en genomskinlig bryngelè, som både fixerar och återfuktar.

– Vill du däremot inte göra en brow lift behandling, men få samma effekt själv hemma, då är bryntvål något för dig, den lyfter, tämjer och skulpterar med hjälp av en hård, transparent tvål.

brow lift hur tar man ahnd om browlift
Vaken blick med brow lift.

Vilka trender ser du inom brow lift?

– När brow lift kom var det extremt stora bryn man såg både på bilder och på stan. Brynen stod rätt upp och många trodde att det bara var en trendig ungdomsbehandling, vi hörde flera som inte vågade testa behandlingen med risk för att se chockade ut eller få för stora bryn. Nu har de flesta förstått att det är du själv väljer höjden på brynen när du borstar och stylar dem och kan skapa den form som passar dig bäst.

Annons

– Senaste året har många velat ”tona ner” sina brow lift bryn till mer eleganta, arch-formade bryn som inte tar lika stor plats i ansiktet.

Brow lift
Bryntrender 2023.

Vilka skulle du säga är de stora bryntrenderna 2023?

– En stor trend just nu är att fylla i brynen med en produkt som ger äkta strå för strå applicering och att testa nya produkter att fixera brynen med så som tvål eller vax. Allt för att ge brynen en skulpterad, kammad & fräsch brynlook varje dag. Jag ser också hur den mjuka, rundade formen på brynen är mer uppskattad, i och med att brow lift trenden håller i sig, till skillnad mot de fyrkantiga arch eller raka brynen vi såg för några år sedan.

Annons

– Att färga brynen lite oftare även mellan sina behandlingar för att hålla brynen mer lättstylade ser vi är en stor kommande efterfrågan. Vi kommer också få se helt nya hybridprodukter och setting produkter för ögonbryn på marknaden nästa år. Vi verkar inte tröttna på bryn i alla fall och fler och fler förstår att det är en av ansiktet viktigaste accessoarer, avslutar Tilda.

Bästa produkter för att upprätthålla ett brow lift hemma

Glöm inte att ta hand om brynen efter ditt brow lift! Här är beautyredaktörens favoriter som gör jobbet.

Ögonbrynfärg för hemmabruk, Brow tints – Rapide

Hemmafärgning som ger salongsresultat. I boxen ingår det du behöver för en skräddarsydd brynfärgning efter din smak. Tre olika nyanser att mixa, oxidant som aktiverar färgen, färgkopp i glas, färgborste och färgsticka för en perfekt applicering. Resultatet blir mjukt & fylligt, nästan som om du gjort en riktigt bra inpackning. Man kan även köpa prenumeration på färgen.

Annons

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Rapide brynfärg
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

stärkande serum för ögonbrynen, eye brow and lash serum -– Augustinus Bader.

Stärk och få fart på tillväxten på brynen efter eller före en brow lift.

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Bader bryn
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

bryntvål för brynstyling, Brow lift soap – Rapide

Vill du ha full fixering som liknar den som blir efter ett brow lift – leta inte längre än till Rapides bryntvål.

Annons

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Rapide soap brow
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa brynpenna för att sminka brynen – Arch brow pencil – Hourglass

En perfekt penna för att skapa smala, naturliga "brynstreck". Ultratunn tipp gör den perfekt för att styla och ge färg åt din brow lift.

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Bryn Hourglass
Klicka på bilden för at komma dirket till produkten.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons