Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Beautyredaktören listar Årets bästa läppbalsam som räddar torra läppar

Bästa läppbalsam för spruckna och torra läppar.

Årets bästa läppbalsam mot extremt torra läppar.

Läppbalsam i väskan eller på nattygsbordet är ren överlevnad så här mitt i vintern – ELLEs beautyredaktör Carin Hellman listar de bästa mjukgörande läppbalsamen. Från lyx i La Prairie till budget från Eucerin, för dag som natt.
30 januari, 2020

Ni vet den springande småpaniken när man lämnat huset utan något att smörja läpparna med nu mitt i smällkalla vintern. ”Fnöske” är inte långt borta när det kommer till att beskriva allas våra vinterläppar så här års. Kylan och kombinationen kall utomhusluft och torr, varm inomhusluft drar bokstavligen fukt ur läpparna och stör den naturliga fuktbalansen. Stramt, torrt och fnasigt brukar bara vara förnamnet.

Vård och skydd är A och O, så här i vintertider behöver oftast läpparna lite extra TLC både dag- och nattetid. Dagtid är stift eller tuber med lättare balmiga formulas en livräddare som snabbt följer med i fickan och handväskan (man kan aldrig ha för många!). På nattygsbordet är en burk med extra krämigt och vårdande innehåll den perfekta nattmasken för torrisar.

Extremt torra läppar och spruckna mungipor kort och gott kanske tråkigaste biverkning. Totalt enerverande när det stramar och drar, för att inte tala om fnas-katastrofen när man vill piffa upp vinterglåmet med läppstift…. Men lugn bara lugn – ELLE har testat läppbalsam som verkligen lagar, lugnar och läker.

Här är ELLEs bästa vinterräddare!

Age repair lip treatment, Grown Alchemist – bästa läppbalsam med peptider

Yum yum för allas läppar, men med ingredienser som också har god anti-age-effekt. Grown Alchemist Age-repair-lip treatment innehåller tre typer av peptider plumpar lätt, och en rad naturliga oljor som vårdar och bygger upp fuktbalansen över tid. Allt i ett i ett stift! Läs fler recensioner och köp läppbalsamet här. (reklamlänk från Adtraction)

Grown Alchemist Age-repair-lip treatment läppbalsam bäst it est

Grown Alchemist Age-repair-lip treatment. Klicka på bilden och kom till läppbalsamet.

Superbalm lip treatment, Clinique – bästa läppbalsam mot fnasiga läppar

Precis som namnet skvallrar om är Superbalm lip treatment från Clinique en djupt återfuktande läpphjälte den perfekta go-to-produkten när läppen fnasar och behöver första hjälpen. Läs fler recensioner och köp läppbalsamet här. (reklamlänk från Adtraction)

Superbalm lip treatment från Clinique läppbalsam bäst i test

Superbalm lip treatment från Clinique. Klicka på bilden och kom till läppbalsamet.

Aquasource Plump & Glow, Biotherm – bästa läppbalsam med plumping-effekt

Mjukt och vårdande med optisk glow-effekt som ger känslan av fylligare läppar, Aquasource plump & glow från Biotherm. Perfekt kompisen i handväskan som ersättare för läppglans under vinterhalvåret med extremt torra läppar. Läs fler recensioner och köp läppbalsamet här. (reklamlänk från Adtraction)

Aquasource plump & glow från Biotherm läppbalsam bästa torra läppar

Aquasource plump & glow från Biotherm. Klicka på bilden och kom till läppbalsamet.

BAUME DE ROSE LE STICK, BY TERRY – bästa läppbalsam med läkande effekt

En av Terry de Gunzburgs allra första produkter för sitt eget varumärke By Terry var detta numera ikoniska balm. Baume de Rose är, förutom magiskt rosendoftande, det perfekta vårdande balmet att lägga på läpparna nattetid, för att vakna upp fri från fnas. Räcker i evighet. By Terrys episka lipbalm Baume de rose har lanserats i ett snabbt och superpraktiskt stift. Rosendoften finns kvar, precis som den silkesmjuka vansinnigt läkande effekten. Läs fler recensioner och köp läppbalsamet här. (reklamlänk från Adtraction)

Baume de rose från By Terry läppbalsam bäst i test

Baume de rose från By Terry. Klicka på bilden och kom till läppbalsamet.

Aquaphor SOS Lip Care, Eucerin – bästa läppbsalsam budget

Den totala allt-i-allo-tuben, men en sann livräddare för torra läppar. Eucerins numera klassisker till mjukgörare, Aquaphor är en transparent, vattenfri och paraffinbaserad crème som långsiktigt bygger upp hudens naturliga skyddsbarriär. Helt perfekt för dig som är känslig. Finns även i en XL-tub på 100 ml. Läs fler recensioner och köp läppbalsamet här. (reklamlänk från Adtraction)

SOS lip care aquaphor från Eucerin läppbalsam bäst i test

SOS lip care aquaphor från Eucerin. Klicka på bilden och kom till läppbalsamet.

Lip serum, Verso – bästa läppbalsam med retinol

Superserum! Ren mumma för läpparna – extremt vårdande och återfuktande med hjläp av bland annat retinol 8. Lip Serum från Verso. Läs fler recensioner och köp läppbalsamet här. (reklamlänk från Adtraction)

Lip serum with retinol 8, Verso läppbalsam bäst i test

Lip serum with retinol 8, Verso. Klicka på bilden och kom till läppbalsamet.

Dr. Hauschka, Lip Balm – bästa läppbalsam mot nariga läppar

Effekt: En narig läpps absoluta ekologiska dröm! Johannesört läker och vegetabiliska oljor vårdar i denna 100 procent naturliga läppbalsam på burk. Läs fler recensioner och köp läppbalsamet här. (reklamlänk från Adtraction)

Baume pour les levres lip balm, Dr. Hauschka läppbalsam bäst i test

Baume pour les levres lip balm, Dr. Hauschka. Klicka på bilden och kom till läppbalsamet.

Lip balm, Le Labo – bästa lyxiga läppbalsam

Dofthuset Le Labo har inte bara ljuvliga och exklusiva dofter – de har även en rad fina hudvårdsprodukter. Deras Lip balm är en lyxig tub med ett 100 % veganskt och naturligt baserat innehåll. Bland annat krämigt och återfuktande sheasmör och olivolja blir till en matt och magisk brygd för torrisar. Läs fler recensioner och köp läppbalsamet här. (reklamlänk från Adtraction)

Lip balm från Le Labo recension läppbalsam bästa

Lip balm från Le Labo. Klicka på bilden och kom till läppbalsamet.

Buttermask for lips, Kiehls – bästa läppmask

Smörig, på rätt sida om smör. För Kiehl’s fantastiska Buttermask for lips är en läkande och hjälpande hand som blir en del av inredningen på nattygsbordet denna vinter. Kokosolja och mangosmör blir en perfekt nattmask för att lindra minsta flaga. Läs fler recensioner och köp läppbalsamet här. (reklamlänk från Adtraction)

Buttermask for lips, overnight lip treatment, Kiehls. nattmask läppar recension

Buttermask for lips, overnight lip treatment, Kiehls. Klicka på bilden och kom till läppbalsamet.

Anti ageing lip perfection a porter, La Prairie – bästa anti age läppbalsam

Den lyxigaste av askar med dubbel verkan – La Prairies Anti ageing lip perfection a porter rymmer en finfin anti-age-brygd för både läppar och ögon. Masseras in på och runt läpparna för att även ge fina linjer en match. Läs fler recensioner och köp läppbalsamet här. (reklamlänk från Adtraction)

Anti ageing lip perfection a porter, La Prairie bästa läppbalsam torra läppar

Anti ageing lip perfection a porter, La Prairie. Klicka på bilden och kom till läppbalsamet.

101 ointment, Lanolips – bästa kokosdoftande läppbalsam

Sa någon förnimmelse av saltstänkta stränder och kokosdoftande sololja? Ja – fast i tub med Lanolips 101 ointment. Det australiensiska mjukgöraren är rent beroendeframkallande – med sin mjukgörande kokosolja och DOFT som bubblar av exotiska referenser. Krämig, glossy och extremt mjukgörande. Har du köpt en köper du garanterat en till. Och en till. Läs fler recensioner och köp läppbalsamet här. (reklamlänk från Apprl)

101 ointment, Lanolips recension bästa läppbalsam

101 ointment, Lanolips. Klicka på bilden och kom till läppbalsamet.

Läs mer:

Hudvårdsordboken: Alla begrepp du måste ha koll på

Kicks har öppnat gigantisk flagship-store i Stockholm