Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Sommarens stora skönhetstrender 2022 – säsongens snyggaste smink och styling

23 jun, 2022 
trend sommar smink skönhet hår parfym 2022 trend
Enkel makeup, ljuvliga doftnoter som för näsan till varmare breddgrader och en snygg hårstyling som fungerar till både stranden och festen. Här är sommarens stora skönhetstrender inom hår, makeup och doft som du inte får missa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den soligare säsongen är äntligen här och varmare väder innebär inte bara svala sommarklänningar och öppna sandaler (med den perfekta pedikyren), sommarmånaderna innebär ofta också enklare makeup och okomplicerade hårstylings.

ELLEs beautyexpert Veronica Henriksson har samlat sommarens stora trender inom makeup, hår och doft! Här är 7 trender du inte får missa!

SOMMARENS TRENDER INOM MAKEUP

Solkysst lyster, lätta produkter och skinande läppar – i sommar är det makeup i sin enkelhet som gäller! Här är tre trender som du enkelt kan slå i hop till en perfekt sommarlook.

SMINKTREND 2022: NATURLIG SMINKNING

sminktrend 2022 enkel sminkning naturligt smink
Bästa tipsen för att lyckas med den naturliga sminkningen!

En av vårens stora beautytrender har varit "Clean Girl Beauty". Trenden som gjort succé på TikTok handlar om att det är au naturel som gäller – men den naturliga sminkningen är en tidlös klassiker. Nyckeln till den naturliga looken handlar om att använda lätta produkter, fokusera på lyster – och såklart rosiga kinder med hjälp av ett härligt rouge. Ett supertips är också att byta ut eyelinern mot en mjuk, brun kajal.

Annons

CC-CREAM MED GLOW, OXYGEN-GLOW CC CREAM – FILORGA

Nya Oxygen-Glow CC Cream är en otrolig CC-cream som fokuserar på att ge glow och återfukta, snarare än att ge full täckning. Den pärlemorskimrande krämen återfuktar otroligt, täcker lätt och får ansiktet att stråla.

Här hittar du den spännande nyheten (reklamlänk).

cc cream sommar bästa glow trend smink sommar
Klicka på bilden för att komma direkt till den nya, lystergivande CC-creamen från Filorga.

Palett för ansiktet, Capric Face Palette – MakeTheMake

Ljuvliga Capric Face Palette är multipaletten som har allt du behöver för att skapa en mjuk och naturlig look till ditt ansikte. Den prisvärda paletten innehåller en bronzer, en highlighter och ett rouge som ger subtilt och perfekt resultat.

Annons

Här hittar du alla nyanser av Capric Face Palette (reklamlänk).

palett ansiktet smink trend 2022
Klicka på bilden för att komma till multipaletten från MakeTheMake.

Brun kajal, Quickliner For Eyes Roast Coffee – Clinique

Med en brun eyeliner kan du både skapa en mer naturlig och subtil inramning till ögat, men också en snygg och intensiv look, beroende på hur du väljer att applicera. Med Quickliner For Eyes Roast Coffee kan du också göra looken något festligare genom att sudda ut kajalen för en okomplicerad sotning.

Här hittar du produkten (reklamlänk).

Annons
brun kajal sommar trend smink 2022
Klicka på bilden för att komma till den lättapplicerade kajalen från Clinique.

SMINKTREND 2022: GLANSIGA LÄPPAR

glansiga läppar trend läppolja läppglans
Glansiga läppar med hjälp av en läppolja eller läppglans gäller i sommar!

Byt ut det matta läppstiftet mot en skinande och mjukgörande läppolja eller ett läppglans. De glossiga läpparna följer sommarens glansiga trend (som vi också ser bland basmakeupen och på håret) till punkt och pricka!

Annons

Kladdfri läppolja, Addict Lip Glow Oil 001 Pink– Dior

Diors härliga Addict Lip Glow Oil 001 Pink ger lätt färg, otrolig glans och samtidigt härlig fukt. Denna kladdfria läppolja, som tidigare i år blev en riktig snackis på TikTok, är också väldigt dryg – och går att använda som topper på läppstift om du önskar mer glans.

Här kan du läsa mer om och köpa Addict Lip Glow Oil 001 Pink (reklamlänk). Men skynda! produkten säljer slut så fort den kommer in!

Annons

SMINKTREND 2022: KRÄMBRONZER OCH KRÄMROUGE

krämrouge smink trend 2022 krämbronzer
Krämbronzer och krämrouge har blivit två måsten i necessären.

Krämprodukter har blivit ett nytt måste i necessären – och vi förstår varför. Produkter med en mer krämig formula, så som krämbronzer och krämrouge, ger i regel ofta ett mjukare och mer naturligt resultat och är också enkla att applicera och få jämna på huden!

Drygt krämrouge, Vanish Blush Stick – Hourglass

Hourglass otroligt Vanish Blush Stick har snabbt blivit en favorit hos många – inte bara hos ELLEs beautyexpert! Rouget kostar en slant, men håller också otroligt länge med tanke på att två dutt på vardera kind gör jobbet. Rouget kommer i många fina nyanser och alla ger väldigt fint och naturligt resultat.

Annons

Här kan du läsa mer om rouget och se alla nyanser (reklamlänk).

krämrouge trend smink 2022
Klicka på bilden för att komma till det lättapplicerade rouget från Hourglass.

Sommarens trender inom hår

Mittbenans stora comeback, kortare klipp och 00-talets fantastiska flätor – årets stora hårtrender erbjuder verkligen något för alla! Och ser vi på sommarens hårtrender ser vi också stylingen är enklare än någonsin. En låg knut som passar till både strand och fest och såklart klassiska beach waves – här är härliga hårfavoriter för alla hår!

Hårtrend 2022: Vågigt hår

vågigt hår sommar styling trend
Vågigt hår är en av årets stora hårtrender – och en självklar favorit på sommaren!

Vågigt hår har varit en genomgående hårtrend hela året och är en återkommande styling sommar efter sommar. Busiga beach waves eller mer eleganta och välkammade vågor – oavsett variant är det böljande håret en solklar favorit! Här är bästa tipsen som gör att du lyckas med looken.

Annons

Läs mer: Årets bästa vågtång – favoriterna som får bäst i test!

Prisvärd vågtång, Deep Wave – BaByliss

Deep Wave är en lättanvänd vågtång som skapar de perfekta, skarvfria vågorna. Vågtången, som har tre värmeinställningar är väldigt effektiv och behöver bara hållas några få sekunder på håret för att skapa fina vågor.

Här kommer du direkt till produkten (reklamlänk).

vågtång babyliss bästa vågtång vågigt hår
Klicka på bilden för att komma till vågtången från BaByliss.

Saltvattenspray, Hair Resort Spray – Kevin Murphy

Föredrar du busigare beach waves är en saltvattenspray produkten som gör jobbet! Sprayen skapar snygg textur till håret, ger stadga och trollar fram det perfekta strandhåret! Hair Resort Spray från Kevin Murphy ger både volym, stadga och snygg struktur – utan att göra håret torrt och frissigt.

Annons

Här hittar du favoriten från Kevin Murphy (reklamlänk).

saltvattenspray kevin murphy volym hår
Klicka på bilden för att komma till saltvattensprayen från Kevin Murphy.

Glansserum, K-pak Color Therapy Luster Lock Glossing Oil – Joico

Föredrar du mjuka vågor med glans och vill slå två trender i en smäll är en glansolja eller ett glansserum produkten som gör jobbet! Favoriten K-pak Color Therapy Luster Lock Glossing Oil återfuktar som en olja men känns som ett lätt serum för håret. Och håret blir så glansigt att det går att spegla sig i!

Här hittar du den glansgivande produkten (reklamlänk)!

Annons

Hårtrend 2022: Enkel uppsättning med Låg knut

låg knut sommar trend hår hårtrend 2022
Den låga knuten är trendigare än någonsin!

Är det något vi har lärt oss, är det att TikTok sätter trenderna – både inom mode, beauty och inredning. Förutom ge ursnygga fejkfräknarna, slugging för håret och den nya trenden där full fokus ligger på en hälsosam hårbotten, är också "Slicked back bun" en stor snackis! Och den enkla och ursnygga hårtrenden passar verkligen för alla tillfällen! Knepet? Att kamma håret hårt bakåt och inte snåla med hårgelén!

Annons

Smidig hårgel, Tämja – Björk

När Tämja lanserades tidigare i år blev många eld och lågor (inklusive ELLEs beautyexpert som hyllar produkten). Den smidiga produkten trollar bort friss, lägger håret på plats och gör framförallt inte håret stelt och flottigt! Ett måste i handväskan helt enkelt.

Här hittar du produkten (reklamlänk).

hår gel hår trend 2022 låg knut håret uppsättning
Klicka på bilden för att komma till omtalade Tämja från Björk.

Läs mer! Bästa tipsen för att ta hand om håret i sommar – så gör du att frisörbesöket kan vänta.

Hårtrend 2022: Glansigt hår

hårtrend sommar glansigt hår trend hår 2022
Hårtrend 2022 – glansigt hår!

Om du trodde att vi fått nog av glansigt hår, trodde du fel! Årets absolut största hårtrend handlar om det hälsosamma håret med skinande glans och är det något vi behöver extra av på sommarens, så är det glans till håret! Tänk på att inte slarva med hårvården, investera i ett bra schampo och balsam, återfukta med hårinpackning och addera en glansspray eller glansolja som ett sista steg i din styling.

Annons

Vårdande och reparerande schampo och balsam, Bond Maintenance – Olaplex

Prisvinnande Bond Maintenance är en superduo som fokuserar på att återfukta, stärka och vårda håret. Produkterna är en riktig investering och ett måste sommartid!

Här hittar du favoriterna som också är vinnare av ELLEs stora bäst i test (reklamlänk).

schampo och balsam vård torrt hår bästa tips hår
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Missa inte! Mer om sommarens hårtrender – här är stylingen och frisyrerna att testa nu!

Glansvatten för håret, Chroma Absolu Soin Acide Chroma Gloss – Kérastase

Den senaste innovationen inom hår, som också följer den glossiga hårtrenden till punkt och pricka, stavas glansvatten. Chroma Absolu Soin Acide Chroma Gloss är ett härligt doftande glansvatten som appliceras efter att håret tvättats och sköljs sedan ut. Skinande längder som på beställning!

Annons

Här kan du läsa mer om produkten (reklamlänk)!

glans till hår glansigt hår trend
Klicka på bilden för att komma direkt till glansvattnet från Kérastase.

Sommarens dofttrender 2022

Sommarens dofter innebär såklart noter av salta stänk, frisk citrus och solmogen frukt – allt det som får näsan att gå på semester. Vill du ha en hint om höstens dofttrender redan nu? Typiska doftnoter för sommaren som mango, päron och persika kommer fullkomligt att explodera även i höstens dofter!

Läs mer om sommarens dofttrender och topplista här!

Dofttrend 2022: Solmogen frukt

Saftigt päron, solmogen mango och söt persika – sommarens dofter står som oftast för mjuk och frisk sötma. Och i rätt sammansättning skapas förtrollande dofter som är en fröjd för näsan.

Annons

Elegant doft med vanilj, Vanilla Vibes EdP – Juliette has a gun

Varm vanilj och friskt havssalt – Vanilla Vibes EdP är den perfekta parfymen för dig som älskar vanilj som inte känns för söt. I doften finns även tonkaböna, sandelträ och mysk som balanserar vaniljen och skapar en elegant känsla till doften. Den här doften är allt du behöver en sen sommarkväll.

Vanilla Vibes EdP finns att beställa här i Sverige (reklamlänk).

vanilj parfym sommar trend
Klicka på bilden för att komma direkt till parfymen i Sverige.

Fruktig och frisk doft, Hello Summer EdT – Clean

Cleans sommardoft Hello Summer EdT trollar fram semesterkänslan och för tankarna till en varm sommardag i varmare breddgrader. I doftens bas finns tropisk kokosmjölk och mysig mysk som följs upp av liljekonvalj och lätt viol i hjärtat. Parfymen avslutas med svartvinbär och bergamott i toppen. Tillsammans skapas en varm och perfekt sprudlande doft.

Annons

Här hittar du nyheten (reklamlänk)!

parfym sommar clean trend parfym
Klicka på bilden för att komma direkt till parfymen från Clean.

Läs mer om säsongens stora trender på elle.se

Sommarens snyggaste naglar – fina manikyrer att inspireras av

Foto: Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks – avsnitt 1

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons