Artikeln innehåller reklamlänkar

Så får du bort flygigt och frissigt hår – mirakelprodukten alla måste testa

produkten som tar bort friss

ELLE har hittat mirakelprodukten som trollar bort fjun!

Valentina Valdinoci
Har du problem med flygigt och frissigt hår? Här är hårhjälten som alla pratar om och gör hårproblemen till ett minne blott. Läs vad ELLEs skönhetsskribent tycker om mirakelprodukten.
01 september, 2022

Envisa strån, flygigt hår och friss som liknar en pälsmössa... Att lägga tid på att locka, platta eller föna håret med en rundborste kan kännas tråkigt och onödigt, när det i slutändan ändå är de trotsiga, små stråna som vinner.

Men äntligen finns mirakelprodukten som likt en trollstav trollar bort friss och fjun på några sekunder. Här är hårprodukten som alla pratar om just nu!

Missa inte! Årets bästa schampo och balsam – här är ELLEs stora bäst i test.

få bort friss i håret

Street style på Milano Fashion Week.

Valentina Valdinoci
Årets bästa volymschampo – favoriterna från budget till lyx

Hur får man bort frissigt och flygigt hår?

Det här säger ELLEs skönhetsskribent Veronica Henriksson om Tämja från Björk:

"Jag ska vara ärlig – hårprodukter får mig sällan att trilla av stolen. Kanske är det för att håret är det jag lägger minst tid på i min rutin, eller så beror det på det faktum att mitt hår lever ett eget liv och blir krusigt så fort jag lämnar hemmet. Varför lägga tid på att locka eller platta håret, när barret minuter senare ser ut att bara bestå av bebishår som aldrig tycks växa ut? Ja, frågan jag ställer mig själv dagligen är 'vad gör man egentligen åt frissigt och flygigt hår?' – och som skönhetsskribent och redaktör sedan många år tillbaka borde jag ha svaret. Nu kan jag glatt säga att jag har hittat hårprodukten som fick mitt hjärta att slå en volt (och mitt hår att faktiskt bete sig), redan efter första användning!

Hårmascaran Tämja liknar inte 80- och 90-talets färgglada (och extremt uttorkande) hårmascara, utan är en vårdande hårgel som vänligen men bestämt lägger varje hårstrå på plats. I den nätta tuben, som är perfekt att ha i handväskan, finns bland annat innehåll som sheasmör, kokosolja och aminosyror som ger fukt och glans, utan att på något sätt göra att håret upplevs som fett och flottigt. Mascaraborsten smeker snällt ner varje envist strå och får det att ligga där det ska hela dagen. Den briljanta hårgelén fick till och med håret att ligga felfritt genom ett blåsigt bröllop på Kretas kust i slutet av sommaren. Och ja, jag tvingade såklart även på bruden produkten.

Läs också! Varmluftsborstar är hetaste värmeverktyget just nu (och suverän för att få bort friss) – ELLE har listat favoriterna.

Jag tycker att det är fascinerande att se hur alla hårstrån på hjässan plötsligt lägger sig, med endast ett drag av borsten. Produkten är enkel att använda, omöjlig att överdosera och ger ett perfekt resultat varje gång. Och det bästa av allt? Med en viss försiktighet kan Tämja också användas på ögonbrynen."

Här kan du läsa mer recensioner och köpa Tämja från svenska Björk (länk till Lyko).

Årets bästa leave in-produkter – 10 favoriter som vårdar och trollar bort friss

Foto: Imaxtree

TV: 5 snabba med Julia Ragnarsson om mode och skönhet
0:56

Efter reklamen: TV: 5 snabba med Julia Ragnarsson om mode och skönhet

(0:56)

Slå på ljud