Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Allt om Kate Moss contour – så applicerar du low touch contour

11 aug, 2022 
contour tiktok trend smink kate moss
Glöm allt du lärt dig om contouring – den nya tekniken går emot alla regler. Här är allt du behöver veta om TikTok-contouringen som trollar fram Kate Moss snygga kindben – och såklart produkterna som gör jobbet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

TikTok fullkomligt kryllar av bra (och mindre bra) beauty hacks och vi har det senaste året fått lära oss allt från hur du hittar din perfekta läppfärg till hur du skapar den ultimata fejkfräknarna.

Och den senaste makeuptrenden är minst lika imponerande! Vi pratar såklart om "Kate Moss contour" som går ut på att snabbt och enkelt trolla fram kindben à la Kate Moss.

ELLEs beautyexpert har samlat allt du behöver veta om low touch contour – och har såklart testat knepet. Scrolla ner för att se före och efter-bilderna.

contour tiktok trend
Steg för steg – så gör du low touch contour à la Kate Moss.
Annons

Vad är contouring?

Contouring är en av de äldsta appliceringsteknikerna inom makeup och har använts sedan 1500-talet (förmodligen även innan det). Många förknippar däremot contour med Kim Kardashian som åter satte det skulpterade ansiktet på kartan i mitten av 2010-talet. Men, det fina med just contouring är såklart att det går att anpassa precis efter ditt ansikte och din ansiktsform!

Contour, tillskillnad från bronzer, används för att skulptera ansiktet och har i regel ofta en något kallare nyans. Bronzer används däremot för att ge värme och gyllene glow till ansiktet och har en varmare underton.

Kate Moss low touch contour

Den senaste contouringtrenden enligt TikTok är low touch contour som är inspirerad av supermodellen Kate Moss. En liten dutt bronzer eller contour (beroende på om du föredrar ett kallar eller varmare resultat) i gropen precis under dina kindben är allt som krävs. Resultatet? En väldigt subtil och naturlig förstärkning till dina kindben!

Annons

Så applicerar du contouring för kindbenen

contouring före och efter
ELLEs beautyexpert Veronica Henriksson till vänster med contouring och till höger utan.

Knepet för att lyckas med "Kate Moss contour" är att inte överapplicera produkten, då är det lätt att resultatet kan se smutsigt ut. Applicera en liten mängd produkt precis i gropen under kindbenet för att ge det ett lätt och subtilt lyft. Krämbronzer eller contour stick är att föredra eftersom det är enklare att blenda ut.

Contour stick, Stick Contour Mink – Anastasia Beverly Hills

Lättapplicerat stick med lätt och krämig konsistens som är enkel att blenda. Här kommer du direkt till Stick Contour Mink (reklamlänk).

Annons
contour stick anastasia beverly hills
Klicka på bilden för att komma direkt till contour sticket från Anastasia.

Krämbronzer, Radiant Cream Colour Stick Bronzer – BeautyAct

Nya Radiant Cream Colour Stick Bronzer har fina pigment, är lättarbetad och passar både nybörjare och makeup-proffs. Här hittar du alla nyanser (reklamlänk).

bronzer stick beautyact
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Bronzer, Bronzer Buriti – rms beauty

Rms beautys otroliga Bronzer Buriti ger ett lätt och naturligt glow och sjunker in som en dröm med övrig makeup. Här kommer du direkt till bronzern (reklamlänk).

Annons
rms beauty bronzer
Klicka på bilden för att komma direkt till bronzern från rms beauty.

Contour stick, Match Stix Matte Skinstick – Fenty Beauty

Pigmenterat och lättapplicerat contour stick. Kommer i ett generöst nyansutbud. Här kommer du direkt till Match Stix (reklamlänk)Matte Skinstick (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till det klassiska contour sticket från Fenty Beauty.

Foto: TT

ELLE Beauty: Allt du vill veta om bronzersBrand logo
ELLE Beauty: Allt du vill veta om bronzers

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons