Artikeln innehåller reklamlänkar

Allt om Kate Moss contour – så applicerar du low touch contour

contour tiktok trend smink kate moss

Allt om den virala contour-trenden!

Glöm allt du lärt dig om contouring – den nya tekniken går emot alla regler. Här är allt du behöver veta om TikTok-contouringen som trollar fram Kate Moss snygga kindben – och såklart produkterna som gör jobbet!
11 augusti, 2022

TikTok fullkomligt kryllar av bra (och mindre bra) beauty hacks och vi har det senaste året fått lära oss allt från hur du hittar din perfekta läppfärg till hur du skapar den ultimata fejkfräknarna.

Och den senaste makeuptrenden är minst lika imponerande! Vi pratar såklart om "Kate Moss contour" som går ut på att snabbt och enkelt trolla fram kindben à la Kate Moss.

ELLEs beautyexpert har samlat allt du behöver veta om low touch contour – och har såklart testat knepet. Scrolla ner för att se före och efter-bilderna.

contour tiktok trend

Steg för steg – så gör du low touch contour à la Kate Moss.

Virala TikTok-snackisen finns äntligen i Sverige – ELLEs beautyexpert har (såklart) testat

Vad är contouring?

Contouring är en av de äldsta appliceringsteknikerna inom makeup och har använts sedan 1500-talet (förmodligen även innan det). Många förknippar däremot contour med Kim Kardashian som åter satte det skulpterade ansiktet på kartan i mitten av 2010-talet. Men, det fina med just contouring är såklart att det går att anpassa precis efter ditt ansikte och din ansiktsform!

Contour, tillskillnad från bronzer, används för att skulptera ansiktet och har i regel ofta en något kallare nyans. Bronzer används däremot för att ge värme och gyllene glow till ansiktet och har en varmare underton.

Kate Moss low touch contour

Den senaste contouringtrenden enligt TikTok är low touch contour som är inspirerad av supermodellen Kate Moss. En liten dutt bronzer eller contour (beroende på om du föredrar ett kallar eller varmare resultat) i gropen precis under dina kindben är allt som krävs. Resultatet? En väldigt subtil och naturlig förstärkning till dina kindben!

Så gör du Hailey Biebers omtalade naglar hemma – och lacken hon använde

Så applicerar du contouring för kindbenen

contouring före och efter

ELLEs beautyexpert Veronica Henriksson till vänster med contouring och till höger utan.

Knepet för att lyckas med "Kate Moss contour" är att inte överapplicera produkten, då är det lätt att resultatet kan se smutsigt ut. Applicera en liten mängd produkt precis i gropen under kindbenet för att ge det ett lätt och subtilt lyft. Krämbronzer eller contour stick är att föredra eftersom det är enklare att blenda ut.

Contour stick, Stick Contour Mink – Anastasia Beverly Hills

Lättapplicerat stick med lätt och krämig konsistens som är enkel att blenda. Här kommer du direkt till Stick Contour Mink (länk till Kicks).

Krämbronzer, Radiant Cream Colour Stick Bronzer – BeautyAct

Nya Radiant Cream Colour Stick Bronzer har fina pigment, är lättarbetad och passar både nybörjare och makeup-proffs. Här hittar du alla nyanser (länk till Kicks).

Bronzer, Bronzer Buriti – rms beauty

Rms beautys otroliga Bronzer Buriti ger ett lätt och naturligt glow och sjunker in som en dröm med övrig makeup. Här kommer du direkt till bronzern (länk till Lyko).

Contour stick, Match Stix Matte Skinstick – Fenty Beauty

Pigmenterat och lättapplicerat contour stick. Kommer i ett generöst nyansutbud. Här kommer du direkt till Match Stix (länk till butik)Matte Skinstick (länk till butik).

Foto: TT

ELLE Beauty: Allt du vill veta om bronzers
1:24

Efter reklamen: ELLE Beauty: Allt du vill veta om bronzers

(1:24)

Slå på ljud