Allt du behöver veta om löshårsfavoriten Hairtalk

Hairtalk hårförlängning

Vad har Isabella Löwengrip, Petra Tungården och Bianca Ingrosso gemensamt? Förutom att de är några av Sveriges främsta influencers då. Löshår! ELLEs skönhetsexpert har testat den växande trenden med fejkat hårsvall och tagit en närmare titt på Hairtalk.
23 april, 2019

Vilket löshår ska jag välja?

Ska man tro tidigare nämnda influencers så är det Hairtalk man ska välja. Och det kan även denna skönhetsskribent skriva under på. Med Hairtalk kan du göra hela förlängningar där du gör håret längre, men du kan också välja att bara sätta i litegrann för att förtjocka ditt naturliga hår.

Sliter löshår på håret?

Hairtalk har fästen med tejp som fästs på håret på ett skonsamt sätt och därför sliter det inte på ditt naturliga hår. Hairtalk togs i grunden fram för att hjälpa personer som lider av hårsjukdomar och därför måste fästena vara extra skonsamma så att det inte gör någon skada.

Vad kostar en hårförlängning?

Det är lite olika beroende på hur många paket med hår du sätter i. Om du bara vill göra ditt naturliga hår tjockare räcker det att använda ett eller två paket, men om du vill göra en hel förlängning rekommenderas fyra paket. Kontakta din frisör för en konsultation för att få exakta prisuppgifter.

Hairtalk är något dyrare än andra hårförlängningsmärken och det motiveras bland annat med att Hairtalk är skonsammare för håret och endast köper in etiskt handlat hår. Det sistnämnda känns jätteviktigt för att du ska kunna bära ditt hår med gott samvete!

Hur länge kan löshåret sitta i?

Efter ungefär 6 till 8 veckor bör du sätta om håret för att det ska hålla sig bra. Dock behöver du inte köpa nytt hår då utan du sätter bara om ditt gamla hår. Du kan göra minst tre sådana omsättningar innan du behöver köpa nytt hår.

Vilka  produkter bör man använda efter att man gjort en hårförlängning?

Favoritämnet: Produkter! Om du väljer att göra en Hairtalk-förlängning kan du välja att köpa till märkets egna produktpaket som är anpassade till just löshår.Då får du en garanti på tre omsättningar. Men självklart kan du använda andra produkter också. Viktigt att tänka på är bara använda balsam i längderna på håret eftersom löshåret annars kan lossna. Löshår kan också tendera att bli lite torrare än ditt vanliga hår så se till att återfukta med hårolja på längderna.

Hur tar jag hand om löshåret på bästa sätt?

För att håret ska hålla sig så fint så länge som möjligt är det viktigt att tvätta fästena ordentligt när du duschar. Se till att verkligen massera under och över fästena. Schamponera alltid två gånger. För att fästena ska hålla så länge som möjligt är det också viktigt att du blåser dem torra. Du behöver inte föna hela håret, men se i alla fall till att fästena inte är fuktiga för länge.

Är det mer jobb med löshår?

Både ja och nej. Själva duschprocessen tar lite längre tid, men det som är så bra med löshår är att det håller formen mycket bättre än vanligt hår. Så när du väl har stylat det kommer det att hålla fram till nästa tvätt. Så mellan tvättarna har du ett färdig fixat svall.

Läs mer: Bäst i test: Torrschampo!

Foto: Unsplash