Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Bästa microfiberhandduk för håret – redaktörens smarta tips

13 mar, 2023 
Hair wrap
Ett fantastiskt beautyhack, som både förkortar torktiden på håret och minskar slitage. Här är allt du vill veta om hair wrap – de bästa tipsen och microfiberhanddukarna för att göra en hårturban.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Talks - Vinterhud - Avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks - Vinterhud - Avsnitt 1

När man väl lagt ner tid och energi på att tvätta och återfukta håret i duschen – ja, då vill man såklart gärna göra det bästa för håret efteråt.

Men att håret är extra skört när det är blött är ingen hemlighet. Dessutom har klassiska frottéhanddukar i bomull tyvärr förmågan att slita extra på redan fuktigt hår och skapa friktion på håret, som redan är känsligt när det är blött.

Hårtvätt
Håret är extra känsligt när det är blött.

– Det bästa för både hår och hårbotten är att det är blött/fuktigt så kort tid som möjligt. En hårbotten som ofta är blöt länge kan lätt bli torr och klia och hårstrået tappar sin naturliga fukt. Så, det bästa för håret och hårbotten är att föna på låg värme och såklart ha ett värmeskydd innan, säger Amanda Kupari som är frisör och utbildningsansvarig på Baldacci.

Annons
Ceremonia
Hair wrap från Ceremonia.

Vad skiljer microfiberhandduk mot en frotté?

Hair wrap, eller hårturban, har blivit en trendande skönhetsdetalj och kommer i flera olika varianter. Vanligast är så kallad microfiber som är mjuk och har förmågan att absorbera fukt ur håret snabbare än klassisk bomullsfrotté. Hårturbanen kommer även ibland i bambufiber, som också har en mjukare textur och högre absorptionsförmåga.

Varför ska jag välja en hårturban?

När håret är blött är redan fjällskiktet i håret lite lätt uppruggat när det sväller på grund av vatten. Microfiber eller bambufiber är mjukare och omsluter sig snällare runt stråna – och skapar inte friktion på redan känsliga strån.

Annons

Det motverkar med andra ord friss och statisk elektricitet i håret och förkortar torktiden då materialen snabbare absorberar den fukt som finns i ett nytvättat hår.

hårturban
Frotté , hårfön värme och att borsta håret är det är blött, sliter extra på stråna.

Hur använder jag en hårturban bäst?

Tvätta och värda håret som vanilgt i duschen/badet. Krama ut allt överflödigt vatten och vira sedan turbanan runt det blöta håret och fäst med knappen i nacken.

Smidigt med hair wrap är också att det bli lättare att röra sig, turbanen sitter fast på huvudet och det går lätt att gå över till att göra någon annan härlig badrumsritual medan håret handdukstorkar. Det ger också en härlig och lyxig spa-känsla!

Annons

En hair wrap är också toppen att använda om du sitter i bastu med en inpackning – applicera bara inpackningen, kamma igenom med en bredtandad kam och svep sedan turbanen runt håret för att ge det den en extra vårdande boost innan du kliver in i bastun.

ELLEs hårfavoriter hair towels med microfiber och bambu

Det finns en rad nya och klassiska favoriter om du vill svepa in håret i mjuk och vårdande micro- eller bambufiber. ELLEs beautyredaktör Carin Hellman väljer sina favoriter:

Färgglad hair wrap i microfiber, Hair Towel – Ceremonia

En lyxigt mjuk handduk i mikrofiber som absorberar överflödigt vatten utan att skapa frissighet eller bryta av hårstråna. Håret torkar snabbare än om du använder en vanlig handduk, och håret lämnas frissfritt, glänsande och mjukt.

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Ceremonia hair wrap
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa budget hårturban, Hair wrap – H&M

En hårhandduk i mjuk microfiber som hjälper håret att torka snabbare. Det mjuka materialet kan hjälpa till att dämpa upplevelsen av frissighet och är snällare mot håret än att torka med en vanlig frottéhandduk. Handduken träs enkelt över håret och fästs med ögla och knapp i nacken.

Annons

Läs mer och köp produkten här.

H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa hårturban i bambu, Bamboo hair wrap – The body shop

En mjuk hårturban i bambufiber, hjälper håret att torka snabbare och fästs lätt med en liten knapp i nacken. 100 % spa-känsla!

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

The body shop
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Mjukaste, lyxigaste hårturbanen, Beauty hair wrap – Amelie Soie

Den här superabsorberande hårhandduken förkortar torktiden samtidigt som den minskar onödigt slitage på håret & undviker att håret blir frissigt. Superluxig och fästs med ett elastiskt gummiband.

Annons

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Amelie Soie
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: TT, mfl.

Annons