Butterfly bob – därför pratar alla om den trendiga frisyren

butterfly bob hår trend

Frisyren bob fortsätter att trenda och nu ser vi klippet i en ny variant som snabbt blivit kändisarnas favorit. Här är allt du behöver veta om "Butterfly bob".
14 mars, 2023
6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023
1:02

Efter reklamen: 6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023

(1:02)

Slå på ljud

Den mjuka sombren har gjort comeback och luggen är hetare än någonsin – samtidigt har den nygamla, uppklippta favoritfrisyren från 70-talet också hittat tillbaka. Säsongens hårtrender flirtar friskt med favoriter från förr men välkomnar också en hel del nytt och spännande. Se bara på Butterfly bob som snabbt blivit en av vårens stora hårsnackisar!

Men vad innebär egentligen det trendiga klippet? ELLE har samlat allt du behöver veta om Butterfly bob.

Direkt från Fashion Week – trendiga frisyrer och hårfärger att inspireras av

Säsongens trendiga frisyr: butterfly bob

Den klassiska boben kommer aldrig att gå ur tiden, men genom åren har vi sett den i en hel del olika tappningar. En något längre bob, en uppklippt bob eller en bob med en pricksäker lugg, för att nämna några. Och Zendaya är bara en av många som visar vägen genom att sätta saxen i håret. Tidigare i år såg vi även Hailey Bieber och Jenna Ortega klippa håret kort.

Sombre är tillbaka – det här innebär hårtrenden

Men nu är det alltså den romantiska Butterfly bob som gäller och faktum är att hårtrenden också innefattar en annan favorit för 2023. Vill du ha mer inspiration på korta frisyer? ELLE har samlat 17 snygga frisyrer för kort hår.

zendaya hår trend frisyr
Image Press Agency/NurPhoto/Shutterstock

Vad innebär butterfly bob?

Butterfly bob går att beskriva som en uppklippt bob där målet är att skapa en luftigt och lätt känsla till håret. En traditionell bob är i regel något rakare och direkt kapad, medan en Butterfly bob är romantiskt, lekfull och extra. För här är det volymen som räknas (där får du en extra boost tack vare att längderna på håret är uppklippta).

Och precis som en "Italian bob" är längden på håret något längre än en traditionell bob. Styla din Butterfly bob med en snygg föning med rundborste!

Det uppklippta håret är här för att stanna – nu pratar alla om "Shag bangs"

Foto: TT, Launchmetrics/Spotlight.

Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer
1:05

Efter reklamen: Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

(1:05)

Slå på ljud