Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Italian bob – trendiga frisyren att satsa på 2023

20 feb, 2023 
italian bob trend hår frisyr
I år får vi inte nog av den trendiga boben och nu ser vi kändisar som Hailey Bieber och Zendaya haka på den stilfulla "Italian bob". Det här innebär frisyren!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrerBrand logo
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

Summerar vi håråret 2023 ser vi att korta klipp är frisyrerna att räkna med och högst upp på önskelistan står en trendsäker bob. Har du länge varit sugen på att sätta saxen i håret är det alltså nu det verkligen är dags att satsa på en snygg, kort frisyr!

Och även fast den klassiska boben aldrig riktigt har gått ur tiden – har den i år fått ett ordentligt uppsving. Hailey Bieber, Zendaya, Lily James, Kourtney Kardashian... Listan på kändisar som hakat på trendfrisyren kan göras lång.

Men nu pratar alla om "Italian bob" – och ja, frisyren är lika snygg och elegant som den låter! Här är allt du behöver veta om det klockrena klippet.

Annons

Italian bob – det här innebär frisyren

En klassisk bob brukar sluta ungefär i linje med hakan och det tacksamma med frisyren är att den passar alla hår – tjockt som tunt och lockigt som spikrakt. De senaste säsongerna har vi sett hur boben gärna fått kombinerats med en lika trendsäker lugg.

Men nu är det alltså Italian bob som gäller och det finns en viss skillnad mot en traditionell bob.

Främst är det längden på håret som skiljer frisyrerna åt, men även stylingen. En Italian bob är något längre och slutar alltså närmare axlarna. Håret klipps då i en jämn längd och gärna i ett mer kapat klipp för att bevara tjockleken i topparna. Det är nämligen den fylliga känslan som sedan spelar stor roll vid stylingen av frisyren.

Så stylar du frisyren italian bob

Det som verkligen utmärker en Italian bob är stylingen! Målet är att ge håret, och främst topparna, mycket volym. Snåla därför inte med hårmousse (här hittar du ELLEs bäst i test hårmousse) i hela längderna. Håret ska också "krama" ansiktet. Det vill säga att längderna och topparna formas inåt mot ansiktet, gärna med hjälp av en varmluftsborste eller rundborste för att skapa den mjuka formen. Frisyren blir då genast riktigt chic och lyxig!

Vem passar frisyren italian bob?

En Italian bob passar såklart alla huvudformer och hårtyper. Extra tacksamt är om du har ett tjockare hår. Har du inte det? Ingen fara! Med rätt produkter och ett något mer gediget jobb kan du fejka fram ett fylligt hår. Kom ihåg att ordentligt stylat hår från grunden håller bättre. Slarva därför inte med till exempel volymschampo och volymspray.

Läs också! Få hållbar volym till håret – stjärnfrisörens bästa tips!

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons