Breda slingor i håret – inspireras av hårtrenden från 2000-talet

24 feb, 2023 
tjocka slingor i håret trend frisyr
Först det färgade underhåret och nu de breda slingornas stora återkomst! Vi får helt enkelt inte nog av hårtrenderna från 00-talet.
Annons
6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023
6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023

Årets hårtrender bjuder på en ordentlig nostalgitripp och hårfavoriter som du garanterat känner igen! Vad sägs till exempel om det färgade underhåret som vi sett Miley Cyrus bära upp eller dip die-färgningen som nu kommer i både brunt och rött.

En annan stor hårtrend som hittat tillbaka (och som fullkomligt dominerat bland säsongens street style-looks) är såklart de breda slingorna. En trend som nu bland annat Bella Hadid hakat på! Här har vi samlat den snyggaste inspirationen som följer Y2K-trenden till punkt och pricka.

Annons

Breda slingor i håret – bästa inspirationen

De breda slingorna, eller chunky highlights, som stylingen också kallas, är rena motsatsen till det senaste årtiondets hårmode där den sömlösa balayagen fullkomligt dominerat. Och det här är bara början på trenden!

Breda slingor i håret

Kelly Clarkson, systrarna Olsen och Linday Lohan var några av 00-talets ikoner vad gäller mode och beauty. I dag har kändisar som Kendall Jenner, Hailey Biber och såklart systarna Hadid tagit över den rollen. Och ser vi Bella Hadid rocka de breda slingorna, kan vi garanterat räkna med att en ny hårtrend är satt!

Breda slingor i luggen

breda slingor i luggen

En annan hårfavorit med de breda slingorna i fokus, är att ta face framing steget längre. Face framing är en färgteknik där man lägger ljusare slingor i luggen för att rama in ansiktet. Men istället för små (och nästintill osynliga) slingor som ger en mjuk inramning till ansiktet, är det breda slingor med ordentliga kontraster som gäller!

Annons
breda slingor lugg hår trend 00-tal

Foto: Instagram, Launchmetrics/Spotlight

Annons