Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Money piece – så får du till den trendiga hårfärgen

03 apr, 2023 
money piece hår hårfärg trend slingor i luggen
En hårfärg behöver inte vara avancerad för att vara riktigt snygg, det visar den populära färgtekniken "Money piece". Men vad innebär den egentligen? ELLE har samlat snygga varianter av den trendiga hårfärgen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: 6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023Brand logo
VIDEO: 6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023

Sombre, ombre och tiramisu hair – de senaste säsongernas stora hårtrender har helt klart stått för det naturliga i fokus. Och trots att vi nu börjar se några otippade uppstickare som färgat underhår (eller halo hair som hårfärgen också kallas) och breda slingor med kontraster, har vi ännu inte fått nog av den enkla och sömlösa hårfärgerna. Det visar bland annat den eviga favoriten "Money piece".

Här är allt du behöver veta om färgtekniken och snyggaste inspirationen att ta med nästa gång du besöker frisören.

Annons

Vad är money piece?

Money piece har länge varit en populär färgmetod – som tacksamt nog passar i alla hår. En money piece-färgning handlar om att ljusa upp håret i luggen för att ge en snygg face framing.

En stor missuppfattning är däremot att färgtekniken endast kan användas i blont hår, vilket såklart inte stämmer. En money piece passar alla hår och handlar helt enkelt om att lägga ljusare slingor i fram för att ge en snygg inramning till ansiktet.

money piece hårfärg blont hår
Annons

Money piece – snyggaste hårinspirationen

Färgtekniken går såklart att använda på alla hår – oavsett färg. Vill du jobba mer med kontraster kan du satsa på så kallade "chunky highlights", men vill du istället åt en sömlös hårfärg ska du satsa på en variant som går ton i ton med ditt resterande hår.

Här hittar du snyggaste inspirationen på den trendiga (och tidlösa) färgtekniken!

Money piece i ljusbrunt hår

money piece i ljusbrunt hår.

Tanken men money piece är att ge illusionen av att håret blivit lätt solblekt. Slingorna är med andra ord inte alltid supertydliga, men finns ändå där och ger en uppljusad look.

Annons

Money piece i blont hår

money piece i blont hår

En money piece är också perfekt om du vill ge snygga dimensioner och lekfullt liv till håret. Ett tips är att inte lägga slingorna direkt mot hårbotten. På så sätt behöver du inte tänka på att underhålla utväxten.

Money piece i brunt hår

money piece i brunt hår

Den vanligaste varianten av en money piece är den som går ton i ton med din övriga hårfärg. På så sätt smälter slingorna in sömlöst i håret.

Annons

Money piece i mörkt hår

Money piece passar såklart även i mörkare hår! Ett perfekt sätt att ge en snygg inramning till ansiktet.

Färgglad money piece

Bella Hadid, Miley Cyrus och Billie Eilish är bara några som hakat på Y2K-trenden, där en mer färgglad money piece är ett självklart val. Till skillnad mot en mer traditionell money piece är det här istället kontrasterna som räknas!

SE OCKSÅ: Årets hårtrend – 7 snygga uppklippta frisyrerBrand logo
SE OCKSÅ: Årets hårtrend – 7 snygga uppklippta frisyrer

Foto: Launchmetrics/Spotlight.

Annons