Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

French girl bangs – så får du till den trendiga luggen

30 mar, 2023 
french girl fringe hårinspiration trend lugg
Det råder ingen tvekan om att luggens tid är här – och nu ser vi även hur favoriten "French girl bangs" toppar trendlistorna! ELLE har samlat snyggaste inspirationen på det kaxiga klippet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrerBrand logo
VIDEO: Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

2023 är helt klart luggens år och ser vi på de stora hårtrenderna ser vi flera snygga och tacksamma varianter av klippet. Mikrolugg, snedlugg och såklart den uppklippta luggen – valmöjligheterna är oändliga!

Nu visar även kändisar som Jenna Ortega, Olivia Wilde och JLo att det är dags att välkomna tillbaka en riktig klassisker – och luggen ger verkligen Brigitte Bardot-vibbar. Vi pratar såklart om french girl bangs, eller french girl fringe som den också kallas.

French girl bangs: säsongens trendiga lugg

Förutom att vara en favorit från förr, såg vi hur French girl bangs fullkomligt dominerade under modeveckorna! Tacksamt nog fick vi också se att luggen går att anpassa till flera hår – oavsett om du har lockigt, spikrakt, tunt eller tjockt.

Annons

Här hittar du allt om klippet och snyggaste varianterna att testa nu!

french girl lugg trend

Vad är french girl bangs?

Så vad innebär då french girl bangs? Luggen, som var stor redan på 60- och 70-talet, går att beskriva som en variant av en gardinlugg, men är inte lika uppklippt som den klassiska gardinluggen. French girl bangs är i regel något längre än den klassiska gardinluggen, men precis som gardinluggen delar sig French girl bangs i mittbena och ger en snygg face framing till ansiktet.

Hårinspiration: French girl bangs

french girl bangs lugg

Vad som utmärker French girl bangs är bland annat att luggen är ofta något längre. Luggen har också en bena som ligger i mitten och är lätt inklippt i resterande längder.

Annons

French girl bangs med lockigt hår

french girl lugg lockigt hår

Luggen passar såklart också med ett lockigt hår! Det är det lekfulla som gör looken komplett.

French girl bangs med långt hår

French girl bangs med långt hår

Oavsett om du har långt eller kort hår är French girl bang ett stilsäkert alternativ. Det fina med luggen är att den inte behöver vara så perfekt, vilket också gör den till en av de enklare luggarna att underhålla. Ett perfekt alternativ om du inte vill springa till frisören en gång i månaden!

Annons

French girl bangs med uppsatt lugg

french girl bangs trend lugg smink.

French girl fringe som looken även kallas, är också extra tacksam om du har ett tunnare hår, eller om föredrar att sätta upp delar av luggen.

French girl bangs med uppklippt hår

French girl bangs med uppklippt hår

En french girl-lugg tillsammans med en axellångt hår är en tidlös frisyr som vi ser extra mycket av just nu.

Foto: Launchmetrics/Spotlight.

SE OCKSÅ: Snygga och enkla uppsättningar - för alla hårlängderBrand logo
SE OCKSÅ: Snygga och enkla uppsättningar - för alla hårlängder

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons