Oval layer haircut – det innebär den trendiga frisyren

oval cut frisyr trend hår

En perfekt polerad klippning med mycket volym – vårens trendiga "Oval layer" är senaste snackisen och stylingen som gäller nu. Här är allt om den snygga frisyren!
24 januari, 2023
Fixa håret som Sara Biderman
0:34

Efter reklamen: Fixa håret som Sara Biderman

(0:34)

Slå på ljud

Efter flera år av samma frisyrer som trendar säsong efter säsong står vi nu inför ett stort skifte vad gäller hårtrender. Och säsongens trender är tydliga: nu är det en lekfull volym som gäller! Det jämnlånga håret med mittbena får nu se sig besegrad av den trendiga luggen (som kommer i alla former) och kalla nyanser byts istället ut mot varmare hårfärger. Det ser vi bland annat på omtalade "Tiramisu hair".

Oval layer haircut, eller Oval cut som frisyren också kallas, har snabbt kvalat in på topplistan bland säsongens trendiga frisyrer. Och vi förstår varför! Ett lekfullt klipp med mycket rörelse och snygg volym men samtidigt sleek och stilren – den 90-talsinspirerade stylingen prickar in alla rätt.

Vårens trendiga klipp! 11 uppklippta frisyrer för alla hår

Här är allt du behöver veta om frisyren – och snyggaste inspirationen att visa nästa gång du är hos frisören!

Oval layer haircut – det innebär frisyren

Det uppklippta håret har blivit en frisyr att räkna med – och spås också bli den största hårtrenden 2023 (vill du slå två trender i en kombinerar du också det uppklippta håret med en uppklippt lugg).

Men hår i etapper är inte bara snyggt, utan också tacksamt om du har problem att få volymen i håret att hålla. I en intervju med ELLE berättar stjärnfrisören Johan Hellström att en uppklippning får håret att nå högre höjder:

Stjärnfrisörens bästa tips: Så får du snygg och hållbar volym till håret

"Det gäller såklart att titta på ansiktsformen och hårets kvalité, men rent matematiskt kan du tänka att om håret är för långt, så blir det tungt. En sjyst uppklippning gör håret lite stökigare och gör det enklare att få fram volymen. Klipp till exempel underhåret i luggen lite kortare så att du får stödhår och kan kasta luggen åt sidan, samtidigt som den flyter ihop med längderna bättre."

Kanske är det just därför Oval layer haircut snabbt blev en favorit på sociala medier!

Frisyren innebär att håret klipps i större, diskreta etapper i fram (men lämnas nästan orört bak på huvudet) för att rama in ansiktet. Därav namnet, Oval cut. Skillnaden mot till exempel Air cut, som vi tidigare sett mycket av, är att etapperna är mer polerade och mindre taggiga.

Vem passar Oval cut?

@rzfany_

i just cut my bangs guys, i love it 💛 so here you gooo another hair update #hairstyle #haircut #hairinspo #hairtok #hairtutorial

♬ Own Brand Freestyle - FelixThe1st & Dreya Mac

Oval cut går såklart att anpassa till alla hår – och de flesta längder. Extra tacksam är frisyren om du har ett något tjockare hår eftersom etapperna tunnar ut längderna.

Oval layer haircut är extra snygg att kombinera med en gardinlugg och längderna stylas böjda in mot håret för att rama in ansiktet. Här är en rundborste eller varmluftsborste det perfekta verktyget för att skapa stylingen!

Lockiga frisyrer: 12 snygga (och trendiga) klipp för alla hår
Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren
0:58

Efter reklamen: Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren

(0:58)

Slå på ljud