Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

90-talets frosty ögonskugga är tillbaka – inspireras av kändisarnas smink

14 dec, 2023 
AvPenellope Ness
90-talets frosty ögonskugga är tillbaka – inspireras av kändisarnas smink
Den isblå ögonskuggan som du älskade och som du förmodligen bar på ditt allra första disco i mellanstadiet är tillbaka. Inspireras av kändisarnas looks och se guiden för hur du bemästrar den senaste versionen här!
Annons
Britney Spears mest ikoniska Y2K-looksBrand logo
Britney Spears mest ikoniska Y2K-looks

Varning för en nostalgitripp! Här är en makeup-look som kanske har hamnat i glömska. Den frostiga ögonskuggan har sakta återvänt till rampljuset under de senaste åren, och nu är det dags för en formell återintroduktion.

Den glittrande ögonskuggan i den kalla ljusblå tonen. Du känner säkert igen den, har en speciell kärlek för den, och du bar den garanterat under ditt första disco på 90-talet eller i början av 2000-talet.

modern version av Y2k-sminkningen

Om du inte är bekant med det är frostig ögonskugga en silverpastellblå nyans som först blev en trend på 90-talet och dyker upp igen nu när skönhetsvärlden har förnyat sitt intresse för allt som har anknytning till Y2K.

Annons
Dua Lipa

Vi har sett Hailey Bieber, Doja Cat och Nicole Richie – och naturligtvis de flesta karaktärerna i Euphoria – rocka olika nyanser av frostig ögonskugga. En sak är säker: den här looken är så tillbaka.

Så lyckas du med sminkningen

För att få den ultimata frostiga ögonen är det avgörande att använda en ögonskuggsprimer. Om du inte har en primer kan du även använda foundation eller en krämig ögonskugga som bas. Förutom basen, gör även sättet du applicerar själva skuggan en enorm skillnad.

Zendaya

Att trycka, inte gnugga, kommer att säkerställa maximal glittereffekt och minimalt med fallout (när lösa puderpartiklar faller på kinderna).

Annons

Hitta rätt ögonskugga

Var börjar jag ens leta efter den perfekta frostiga nyansen, undrar du kanske? Vi har gjort jobbet åt dig och listar ett par favoriter som fixar looken.

Rihanna

Knepet är att hitta produkter som ger den perfekta frost- och glittereffekten, utan att de ser för ungdomlig ut. En favorit är den här paletten från Lancôme med olika blå nyanser. Köp paletten här! (reklamlänk)

Lancôme ögonskugga
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ett annat alternativ är Kat von Ds ögonskugga. En produkt som är lätt att applicera med ett snyggt skimmer och en djup nyans som passar alla hudtoner. Köp ögonskuggan här! (reklamlänk)

Kat von D ögonskugga
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Börja med en blå eyeliner

Om du inte vågar dig på en helt blå look, varför inte prova på en enkel blå eyeliner inspirerad av Hailey Bieber? En blå eyeliner du kan använda för att återskapa looken är Ombre Hypnôse Stylo från Lancôme i nyansen Bleu Nuit. Köp eyelinern här! (reklamlänk)

Lancôme eyeliner
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Eller varför inte prova en eyeliner från Fenty Beauty i nyansen Sea About It, köp den här! (reklamlänk)

Fenty Beauty eyeliner

Foto: TT, Instagram

Källa: Allure

Annons