Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Blå ögonskugga – trendiga sminkningar i blått att inspireras av

23 nov, 2022 
blå ögonskugga trend sminkning blå eyeliner inspiration
Den blå ögonskuggan är tillbaka – och här för att stanna hela 2023! Vi har samlat 8 snygga looks där blått såklart står i fokus.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under 80- och 90-talet var blått trendfärgen alla ville bära! Blå mascara, blå ögonskugga, blå eyeliner – till och med blå hårmascara! Vi fick helt enkelt inte nog. Och precis som mycket annat kommer trender igen och vi kan glatt välkomna tillbaka den blå (och ursnygga) ögonskuggan till necessären!

ELLE har samlat bästa inspirationen direkt från modevisningarna. Här är 8 looks du inte får missa!

Blå ögonskugga trend

Blå ögonskugga – inspiration på snygga sminkningar

Den blå ögonsminkningen är en självklarhet när festsäsongen är här och det går såklart att variera den blå detaljen i evigheter. Som en färgstark klick över hela ögat, som en sofistikerad och stilren eyeliner eller med massor av glitter! Här finns snygga (och enkla) sminkningar där blått får full fokus.

Annons

Blå sotning på ögat

blå eyeliner sminkning ögat

Lämna den svarta och bruna ögonskuggan i necessären och satsa istället på en blå sotning över hela ögat! Glöm inte att att applicera kajal även under ögat för att ge en extra snygg markering och för att binda ihop looken.

Blå eyeliner, Crushliner Stylo Waterproof Bleu Énigmatique – YSL

Snyggt pigmenterad och lättanvänd kajal med smal spets som ger precision. Crushliner Stylo Waterproof Bleu Énigmatique hittar du här (reklamlänk).

Annons
blå eyeliner trend sminkning
Klicka på bilden för att komma till kajalen från YSL.

Blå ögonskugga med glitter

blå ögonskugga med glitter smink inspiration

Sätt färg på vardagen med en läcker glitterskugga! Som en monoton look över hela locket eller som en enkel detalj är upp till dig, men kom ihåg att glitter är aldrig en dålig idé.

Annons

Blå glitterögonkugga, Glitter-y Eye Quad Blue Pearl – Pixi Beauty

Glitter-y Eye Quad Blue Pearl är en lättarbetad ögonskuggspalett som har imponerande lite fall out. Superknepet är att applicera glitterskugga genom att pressa på med fingrarna. Här hittar du paletten från Pixi (reklamlänk).

ögonskugga glitter blå
Klicka på bilden för att komma till paletten med glitterögonskuggor.

Blå eyeliner under ögat

blå eyeliner trend sminkning

Oftast behöver makeup inte vara speciellt avancerat för att vara ursnyggt (och trendigt). Applicera en tunn linje eyeliner på nedre fransraden och låt resten vara. Det är detaljerna som räknas!

Annons

Ljusblå eyeliner, Epic Wear Liner Sticks Chill Blue – NYX

NYX fina Epic Wear Liner Sticks är krämig kajal med otroliga pigment. Epic Wear Liner Sticks Chill Blue och resterande 23 färger hittar du här (reklamlänk).

ljusblå eyeliner trend sminkning
Klicka på bilden för att komma till den prisvärda kajalen från NYX.

Blå ögonskugga

blå ögonskugga sminkning

Ljusblå, havsblå, isblå, mörkblå... Det finns inget rätt eller fel i val av nyans av blått. Det stora steget är bara att våga sätta färg på locket!

Annons

Supertips! Vill du framhäva blå ögon är det också superfint att matcha med en blå eyeliner. Det gör att ögonen verkligen poppar!

Blå ögonskugga med metallisk finish, Pop powdergel 17 Zaa-Zaa Navy – Shiseido

Otroliga pigment i denna krämiga ögonskugga som glider på otroligt på locket – och sitter hela dagen. Pop powdergel i färgen 17 Zaa-Zaa Navy finns här (reklamlänk).

Enkel blå ögonskugga

enkel blå ögonskugga ljusblå skugga ögat

Ett perfekt sätt att introducera den blå ögonskuggan är att välja en ljusare nyans som ger en något mer diskret look till ögat.

Annons

Ljusblå ögonskugga, Eye Shadow Tilt – MAC

Fin, ljusblå ögonskugga som går att använda som den är eller våt (förslagsvis genom att doppa en borste med setting spray i dosan) om du vill ha mer pigment och en mer intensiv look. Eye Shadow Tilt hittar du här (reklamlänk).

Diskret eyeliner

diskret blå eyeliner ögosnkugga

Reversed eyeliner är Y2K-trenden som är här för att stanna! En tunn eyeliner under ögat är ett perfekt sätt göra sminkningen mer spännande.

Annons

Tips! Vill du komma riktigt nära fransraden är det toppen att använda en eyelinerpensel för att komma åt ordentligt.

Eyelinerpensel, 210 Precise Eye Liner Brush – MAC

210 Precise Eye Liner Brush är en tunn, tunn borste som är perfekt att använda när du vill göra smala streck. Här hittar du borsten (reklamlänk).

eyelinerpensel ögonskugga
Klicka på bilden för att komma till borsten från MAC.

Blå ögonskugga över hela locket

mörkblå ögonskugga över hela ögonlocket

En enkel blå skugga över hela locket är en riktig humörhöjare. Om inte till vardags så är looken perfekt när det vankas fest!

Annons

Mörkblå ögonskugga, Single Eyeshadow Pro Pops Outremer – Nars

Otrolig, matt ögonskugga med starka pigment. Finns i sju färger. Single Eyeshadow Pro Pops i nyansen Outremer hittar du här (reklamlänk).

blå ögonskugga
Klicka på bilden för att komma till den blå singelskuggan från Nars.

Turkos ögonskugga

turkos ögonskugga ögonlock trend

Den kombinerade ögonskuggan och maxade eyelinervingen à la Twiggy är hetare än någonsin. Looken känns både lekfull och modig men samtidigt modern och klassik. Här är sminkningen som garanterat fångar blickar.

Annons

Ögosnkuggspalett, Spectral Palette – LH Cosmetics

Spectral Palette bjuder på åtta otroliga färger med matt, metallisk och glittrig finish. Paletten hittar du här (reklamlänk).

turkos ögonskugga trend sminkning ögon
Klicka på bilden för att komma till ögonskuggspaletten från LH Cosmetics.

Foto: Imaxtree

ELLE Beauty: Min rutin – med Gizem Kling ErdoganBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Gizem Kling Erdogan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons