Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Hair Contouring – allt om hårtrenden som kändisarna älskar

14 nov, 2023 
AvPenellope Ness
Allt om hårtrenden som kändisarna älskar
Upptäck hemligheten bakom Hollywood-stjärnornas snygga hår. Hair Contouring är inte bara en frisyr – det är konsten att skulptera ditt hår för att framhäva dina naturliga drag. Resultatet? En förvandlande look!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Elitidrottaren Sarah Sjöströms stärkande hårvårdsrutinBrand logo
Elitidrottaren Sarah Sjöströms stärkande hårvårdsrutin

Om du ännu inte har hört talas om hårfärgstekniken "hair contouring" än, är det dags att spana in den nya trenden. Likt makeup-hacket men för ditt hår. Allt handlar om strategiskt placerade ljusa och mörka slingor, samt en klippning som framhäver dina naturliga drag och som ger dig en fantastisk dimension.

Vi avslöjar allt om den magiska tekniken, älskad av kändisar och influencers, som kan förvandla ditt utseende och boosta din look.

Vad är hair contouring?

Elsa Hosk i uppsatt frisyr

Det är som en personlig färgpalett för ditt hår. Hair Contouring analyserar din ansiktsform, hudton och hårstruktur för att skapa den perfekta mixen av färger och placeringar som är unik för just dig. Därför funkar Hair Contouring på allt från mörkt och lockigt hår till ljus och spikrakt.

Annons

En hårfärg som passar dig

I en intervju med Byrdie berättar experter som kändisfrisören Jason Tavares och färgteknikern Sharon Dorram att hemligheten ligger i den konstnärliga kombinationen av tekniker som balayage och slingor. Tänk dig en personligt anpassad färgapplicering som ramar in ditt ansikte och ger din frisyr det där eftertraktade djupet.

Hair contouring – Uppklippt hår

Zendaya i kort hår

Men det handlar inte bara om färg! Hair Contouring handlar också om en strategisk klippning. Den uppklippta frisyren ska framhäva din ansiktsform och skapa en look som är helt unik.

Annons

Så, om du är sugen på förändring och vill ha hår som får folk att vända på huvudet – då är Hair Contouring precis vad du letar efter!

Bianca Ingrosso hår
Bianca Ingrosso Inspelning av hennes talkshow Bianca. Foto: Karin Törnblom / TT

Foto: TT
Källa: Byrdie

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons