Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Buttercream blonde – så lyckas du med säsongens trendiga hårfärg

26 feb, 2024 
buttercream blonde hår trend hårfärg blondin
Varma längder och subtila slingor – säg hej till säsongens trendiga buttercream blonde. Här är allt du behöver veta om den omtalade hårfärgen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #12 – Hanna ArdéhnBrand logo
Min rutin #12 – Hanna Ardéhn

Strawberry blonde, platinablond eller en klassisk, ljus balayage – det blonda håret följer med oss säsong efter säsong, men då och då ser vi också nya varianter dyka upp på trendkartan. Tiramisu hair var till exempel fjolårets stora (och smaskiga) snackis och en av årets största hårtrender är det varma, blonda håret som har gjort en storslagen comeback.

Men det är dags att välkomna en ny hårfavorit – nu är "Buttercream blonde" på allas läppar. Här är snyggaste inspirationen att ta med nästa gång du ska till frisören!

Annons

Vad är buttercream blonde?

Subtila slingor, men med mängder av dimensioner – buttercream blond handlar om att kombinera fler olika nyanser (gärna både varma och kalla), men ändå få färgerna att sömlöst smälta ihop i håret.

Tänk dig att du kombinerar en varm honey blonde med en sprakande, beige champagnefärgad nyans. På det adderar du en kall toning för att binda samman slingorna snyggt och skapa en sömlös övergång mellan färgerna. Kortfattat kan en buttercream blond beskrivas som en kombination av champagnefärgat, soft beige och varm honey blonde. Låter ljuvligt, eller hur?

buttercream blonde hår inspiration blonda hårfärger

Hur får man buttercream blond hår?

Balayagen har länge varit en färgteknik att räkna med och en favorit hos många. Den tacksamma färgningen gör att hårbotten ofta lämnas något mörkare, vilket i sin tur gör att skarven mellan ditt naturliga och slingade hår inte blir lika skarp.

Annons

Men med en buttercream blonde får slingorna gärna gå långt upp mot hårbotten och det är just kombinationen av många olika nyanser som gör looken komplett. Glöm inte att rama in ansiktet med en money piece!

Hårinspiration – säsongens trendiga hårfärg buttercream blonde

Kall, varm, mörk eller klassisk – här hittar du flera stilsäkra varianter av den trendiga hårfärgen buttercream blonde.

Vill du ha mer inspiration på blonda hår? ELLE har samlat 19 snygga varianter av blont hår.

Varm buttercream blonde

varm buttercream blonde hårfärg trend blond
Valentina Valdinoci / launchmetrics.com/spotlight

Många med blont hår känner säkert igen sig i att håret lätt upplevs som varmt. Då kan en buttercream blonde vara den perfekta färgningen för dig! Hårfärgen handlar nämligen om att framhäva det varma, istället för att försöka täcka.

Annons

Kall buttercream blonde

buttercream blonde hårfärg blond trend.
Sarah Treacher/Launchmetrics.com/Spotlight

Föredrar du kalla längder kan du såklart anpassa färgen efter tycke och smak! Istället för att ha en varm bas med kalla slingor, kan du ha en kall grundfärg och addera små och tunna varma eller beiga slingor.

Honey buttercream blonde

honungsfärgad blond buttercream blonde
Valentina Valdinoci / launchmetrics.com/spotlight

Honungsfärgat hår (som också kallas honey blonde) har blivit en av årets stora hårtrender. Det har vi bland annat Kim Kardahian att tacka! Genom att addera ljusare och kallare nyanser i det honungsfärgade håret skapar du en perfekt buttercream blonde med en naturligt solkysst känsla.

Annons

Mörk buttercream blonde

mörk buttercream blonde trend hårfärg
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Du behöver såklart inte vara ljus blondin för att lyckas med en buttercream blonde. Hårfärgen går till exempel också att skapa med en trendig bronde (går att beskrivas som den perfekta blandningen av blond och brun). Det viktigaste är att du slingar håret i färger som går ton i ton för att inte skapa för stora kontraster.

Foto: Launchmetrics.com/spotlight

Hårvårdsrutin i 4 steg för fuktfattigt hårBrand logo
Hårvårdsrutin i 4 steg för fuktfattigt hår

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons