Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

5 snygga frisyrer som skyddar ditt afrohår

25 aug, 2023 
AvSade Borquez
5 snygga frisyrer som skyddar ditt afrohår
I år kom höstvindarna tidigare än väntat. För oss med afrohår innebär det att hantera torra, sköra och frissiga lockar. ELLE juniora moderedaktör, Sade Borquez, listar 5 läckra frisyrer som garanterat håller dina lockiga hårstrån friska och starka under kommande säsong.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ingrediernserna du ska välja i din hudvård – och varförBrand logo
Ingrediernserna du ska välja i din hudvård – och varför

Efter att ha upplevt många kalla säsonger genom åren, har jag (som har afrohår) upptäckt att nyckeln till att skydda mina lockar från skador är att välja snygga “protective hairstyles”. Lockigt hår och afrohår kan vara skört och mer benäget att få skador. Protective hairstyles inom afrohår-communityt används för att bevara hårets fukt, vilket håller håret friskt och starkt. Frisyrerna kan användas året om och är perfekta att ha när man vill främja hårväxt, då det låter håret vila från regelbunden hantering, samt skyddar det från yttre påfrestningar, som växlande årstider.

Annons
ELLEs juniormoderedaktör Sade Borquez i flätfrisyren cornrows
ELLEs juniora moderedaktör Sade Borquez, i hårfrisyren "Cornrows".

1. Cornrows

Cornrows är en tidlös klassiker! Denna skyddande frisyr lämnar aldrig trendcykeln och är älskad av alla åldrar. Det är en mångsidig och anspråkslös hårstil som kan anpassas efter din personliga smak. Du kan experimentera med olika designs, längder eller till och med lägga till färgglada hårförlängningar om så önskas.

2. Bantu Knots

Bantu knots är en enkel skyddande frisyr som du kan göra i bekvämligheten av ditt eget hem. Denna ikoniska och edgy frisyr skyddar dina hårtoppar från väder och vind. Låt dina Bantu knots sitta kvar i några dagar och rulla sedan upp dem för att avslöja värme-fria, vackra studsiga lockar!

Annons

3. French Curls

Efter att ha gjort en triumferande återkomst från 90-talet, har french curls blivit en av årets hetaste flätstilar. Tidigare omtyckt av kändisar som Beyoncé och Brandy, har de nu tagit över sociala medier. Denna stil kännetecknas av rena partier, smala flätor och fylliga, lockiga ändar. Flätorna är lätta att underhålla, erbjuder skydd och utstrålar en it-girl-vibb. Om du vill vara den trendigaste personen i staden är detta den skyddande frisyren att rocka den här säsongen.

Annons

4. Knotless Braids

Under de senaste åren har knotless braids stigit till toppen av listan över skyddande stilar på grund av sin skonsamma natur mot ditt hår. Med släta, platta rötter som ger mindre spänning på ditt hårfäste och hårbotten skyddar de inte bara dina edges utan hela ditt hår. Denna teknik kan anpassas till vilken flätstil som helst som involverar hårförlängningar.

5. Wigs

Om flätor inte är din grej kan peruker vara din räddare i nöden den här säsongen. Att bära en peruk ger dig friheten att ändra din frisyr, när du vill. Välj mellan mänskligt eller syntetiskt hår och bestäm om du vill köpa en färdig peruk eller skräddarsy din egen. Kom ihåg att kostnaden för denna skyddande frisyr kan variera beroende på dina preferenser och antalet peruker du vill äga.

Annons

Foto: Instagram/ Tiktok

Allt du vill veta om skinboosters – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tipsBrand logo
Allt du vill veta om skinboosters – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tips
Annons