Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Allt du vill veta om nya makeuptrenden ombré concealer

10 aug, 2023 
ombre concealer
Efter ombré i hår och manikyr kommer nu hetaste makeuptrenden ombré concealer – ELLE ger dig tricken för den senaste TikTok-trenden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Allt du vill veta om skinboosters – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tipsBrand logo
Allt du vill veta om skinboosters – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tips

Med miljoner visningar och tags är #ombreundereyes och #ombreconcealer här som en av sensommarens stora makeuptrender på TikTok.

För från att vi stiftat bekantskap med ombréhår (ett hår som är ombré-färgat har i regel en mörk hårbotten som sedan tonas ut i ljusa längder, med stark kontrast mellan hårbotten och längder) till ombrénaglar (en gradvis övergång från ljust till mörkare ton på lack) var det bara en tidsfråga tills skönhetstrenden ombré skulle ta sig till vår makeup.

Annons

Vad är Ombré concealer?

Ombré concealer är den perfekta "no makeup makeup", eftersom den fokuserar på att mixa lätta och naturliga formulas som inte känns tunga på huden, och då använda sig av 2-3 olika concealers tillsammans med en rouge eller color corrector. .

Trenden ger en fräsch och naturlig touch av concealer under ögonen genom att förstärka på kinderna istället för att försöka korrigera dem med concealer.

Annons

För tekniken används både concealer, tillsammans med rouge eller en color corrector.

Så applicerar man ombré concealer

Det hjälper också till att effektivisera din makeuprutin genom att kombinera och lägga till färg på kinderna, samtidigt som du ljusar upp och kamouflerar mörka partier under ögonen.

Tekniken för ombré concelaer är att applicera concealer och rouge i flytande krämformula och startar med en ljusare concealer mot inre ögonvrån (förslagsvis den ljusare versionen du använder vintertid). Sedan följa upp med en ton mörkare i mitten och avsluta med ett flytande rouge längst ut mot ögonvrån.

Annons

Därefter arbetar du ihop dem, eller mer duttar försiktigt, med pensel eller svamp, inifrån och ut mot ögat, och på så sätt få en kombinerad effekt av både uppljusning och kamouflage av mörkare partier under ögonen, men en perfekt tint av ton från ett piggt rouge.

Förutom att tekniken snabbt ger en naturlig och perfekt canvas, sparar den lite tid med kombinationen av både concealer och rouge – och är även en ren visuell fest att titta på i sociala medier.

Foto: TikTok, launchmetrics.com/spotlight

Annons