Bronde – bästa hårinspirationen där blondin möter brunett

18 jul, 2023 
bronde hårfärg blond brunett tren hår höst
Mellanblond, ljusbrun, dirty blonde... Kalla det vad du vill, men Bronde är här för att stanna! Här är allt du behöver veta om hårfärgen som spås bli en riktig favorit i höst.
Annons
Så får du bort gula skiftningar i håret
Så får du bort gula skiftningar i håret

2023 är året då det naturliga fått full uppmärksamhet, både vad gäller hår och makeup. Inom hår har vi sett mindre av kontrastfärger som svart och platinablont, och mer av mjuka och varma nyanser. Tidigare i år gjorde sombre comeback och Sofia Richie har bland annat blivit ansiktet utåt för den eleganta "luxe blonde"-trenden.

Det naturliga fortsätter vara en stark trend inom beauty även i höst och nu välkomnar vi Bronde, eller Dirty blonde som hårfärgen också kallas. Här är allt du behöver veta om hårtrenden!

Annons

Vad är bronde?

Bronde, eller Dirty blonde (mer känt som råttfärgat), kan beskrivas som den perfekta blandningen av blond och brun. Inte för mörk, och inte för ljus. Och den subtila och snygga hårfärgen går att få till på flera olika sätt: som en bronde balayage, en varm honey bronde à la Jennifer Lopez eller en enhetlig bronde färg med några utmärkande slingor som ger fina dimensioner till håret.

Höstens trendiga hårfärg 2023: Bronde

ELLEs beautyredaktör har samlat snyggaste hårinspirationen på en av höstens hetaste hårfärger.

Bronde

brond hårfärg trend höst

Bronde finns i mängder av varianter och precis som namnet antyder är det en blanding av brunt och blont.

Annons

Mörk bronde

bronde mörk hårfärg trend.

Har du mörkare hår naturligt kan du enkelt skapa en brond färg genom att låta det mörka vara grunden och sedan addera ljusare slingor. Ett bra knep som gör att du inte behöver färga håret lika ofta är att satsa på frimålade slingor som inte går hela vägen upp till hårbotten. Du får då en naturlig utväxt.

Bronde balayage

brond balayage trend hår

Ett snyggt sätt att ge liv till håret är genom den populära färgtekniken balayage. De frimålade slingorna (som kan vara både ljusa och mörka) ger snygga dimensioner till håret vilket också skapar en naturlig, men samtidigt lekfull och solkysst look.

Annons

Kall bronde

kall bronde hårfärg trend hårtrend

Föredrar du kallare längder? Satsa då på en något askigare bronde färg! Är du mörkare i grunden kan du enkelt addera ljusare slingor, men har du en ljusare bas går det också att satsa på mellanblonda eller ljusbruna slingor. En bronde hårfärg handlar om att skapa ett sömlöst resultat, tänk därför på att undvika för stora kontraster i slingorna.

Bronde moneypiece

money piece bronde hår trend

Money piece har blivit en populär färgteknik och är ett perfekt sätt att öppna upp ansiktet. En money piece-färgning handlar om att ljusa upp håret i luggen och är ett enkelt sätt att ge liv till din hårfärg. Slingorna i fram behöver inte vara markant ljusare än resterande hår för att göra skillnad.

Annons

Honey bronde

honey bronde hårfärg trend

Den varma hårfärgen gjorde comeback redan i våras och fortsätter att vara en stark trend inom hår. Med en honey bronde handlar det om att framhäva det varma och guldiga i håret. Den varma, bronda hårfärgen har bland annat varit Jennifer Lopez signaturlook de senaste åren.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Annons