Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Allt om 90-talets klassiska manikyr – som prinsessan Diana älskade

28 nov, 2023 
AvPenellope Ness
Den klassiska manikyren som prinsessan Diana älskade
Upptäck den tidlösa manikyren, som ständigt bars av prinsessan Diana själv. En av 90-talets mest populära naglar som gjort en imponerade comeback – och få tips om hur du kan återskapa looken!
Annons
Manikyrdrömmar #1 – Färgglad fransk manikyrBrand logo
Manikyrdrömmar #1 – Färgglad fransk manikyr

Säsong 6 av The Crown hade nyligen premiär, och bland alla diskussioner om spökscener och förlovningsringar var det en annan liten (men betydelsefull) detalj som fångade skönhetsentusiasternas uppmärksamhet.

Elizabeth Debicki, som briljant gestaltar prinsessan Diana, syns ständigt med en perfekt fransk manikyr på fingertopparna, vare sig hon semestrar i södra Frankrike med Dodi Fayed eller är hemma med sina söner i London. Och i verkligheten var den trendiga 90-talsmanikyren en av prinsessan Dianas vanligaste nagelstilar.

Annons
Elizabeth Debicki
Elizabeth Debicki som spelar prinsessan Diana med den perfekta franska manikyren.Netflix

Prinsessan Dianas manikyr

Prinsessan Diana tyckte verkligen om att bära den klassiska franska manikyren, precis som många kvinnor gjorde på 90-talet. Det var då den populära kombinationen av en snygg vit spets och en skirrosa bas snabbt blev trendig.

Prinsessan Dianas manikyr
Prinsessan Dianas naglar passade hennes tidlösa och eleganta stil.

Prinsessan Dianas klassiska manikyr gav en elegant touch till de kungliga fingertopparna. Den passade perfekt med varje look och såg lika glamorös ut under glittrande nätter, som den var prydlig under besök på samhällsprojekt och sjukhus.

Annons
Prinsessan Dianas naglar
Prinsessan Diana var även känd för sin eleganta och inspirerande klädstil.

Den moderna Franska manikyren

Den franska manikyren var och är fortfarande ett simpelt sätt att se till att dina naglar ser eleganta och välskötta ut. Dessutom ger den illusionen av ett förlängt utseende på dina fingrar.

Manikyren ansågs vara något omodern efter 90-talet, men under de senaste åren har den gjort en comeback.

Idag ser vi bortom de ursprungliga rosa och vita tonerna som Prinsessan Diana älskade och experimenterar istället med olika färger, texturer och annan nagelkonst som smickrar våra fingertoppar.

Annons

Återskapa den franska manikyren hemma

En glansig fransk manikyr passar till allt. Det finns vissa knep för att se till att den ser riktigt elegant ut. En tunn vit linje är bättre än en tjock linje, och att välja rätt basnyans för din hudton är också mycket viktigt.

Ett sista tips är att lägga ytterligare ett lager av din valda basnyans över den vita spetsen för att dämpa vitans ljusstyrka något, det skapar en mer naturlig look.

En bra manikyr har kraften att lyfta hela din look. Och medan den nuvarande prinsessan av Wales tenderar att undvika att bära lack på sina naglar, förutom en neutral nyans då och då, skulle den franska manikyren utan tvekan se utmärkt ut på henne också.

Foto: Netflix/TT

Källa: Glamour

Annons