Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

The Crown säsong 6 – här är 5 sanningar i del ett av tv-serien

28 nov, 2023 
AvPenellope Ness
The Crown säsong 6: sant och falskt i senaste säsongen
The Crown säsong 6 har äntligen släppts! Den skildrar några av de mest kontroversiella ögonblicken i den brittiska kungafamiljens historia. Men hur mycket kan vi lita på händelserna i tv-serien? Vi reder ut!
Annons
The Crown-kostymerna vs verklighetens kungligheterBrand logo
The Crown-kostymerna vs verklighetens kungligheter

En av årets mest efterlängtade tv-serier har äntligen släppt första delen av sin sista säsong. IThe Crowns del 1 av säsong 6 , får vi se allt från prinsessan Dianas tragiska död till Camillas omtalade 50-årsfest.

Seriens skapare, Peter Morgan, har ofta betonat att The Crown är en dramatisering av de verkliga händelserna. Men det har inte hindrat fans från att spekulera och noggrant granska varje del av serien för att reda ut sanningarna.

vad stämmer i The Crown säsong 6?

Windsors är utan tvekan en fascinerande familj med en dramatisk historia som knappast behöver överdrivas, särskilt inte när det gäller den stormiga relationen med prinsessan Diana.

Annons

Här skiljer vi mellan fakta och fiktion – varning för The Crown-spoilers framöver!

Tyckte kungafamiljen om prinsessan Diana från början?

The Crown säsong 6

Ja. Till en början verkade Diana vara en bra match för Charles. Hon kom från en aristokratisk familj och hennes blygsamma natur passade för en framtida drottning av England.

Men Dianas unika charm smälte inte särskilt väl in i kungafamiljens avlägsna image. Till exempel dansade hon verkligen till Billy Joels Uptown Girl på Royal Opera House. Det var en present till sin make som inte direkt blev väl mottagen.

Annons

När det gäller om prinsessan Diana verkligen åkte rullskridskor genom Buckingham Palace är det troligen en överdrift, men något som speglade hennes livliga personlighet.

samarbetade Mohamed Al-Fayed med paparazzi för att få bilder på Diana och Dodi?

The Crown säsong 6

I säsong 6 av The Crown försöker Mohamed Al-Fayed, Dodis pappa, samarbeta med fotografer för att få bilder på sin son tillsammans med prinsessan Diana. I verkligheten berättade kungliga biografen Tom Bower för The Times att medan Mohamed gärna visade bilder på paret, arbetade han inte nödvändigtvis med paparazzi.

Annons

Var Diana och Dodi förlovade innan de dog?

The Crown säsong 6

Även om The Crown säsong 6 visar hur Dodi friar till prinsessan Diana (som tackar nej) var de inte förlovade när de dog. Men Dodis pappa Mohamed Al-Fayed sa senare att han trodde att Dodi planerade att fria till Diana samma kväll som de dog. Det fanns filmklipp av Dodi som köpte en förlovningsring dagen före olyckan.

Var Prins William verkligen försvunnen efter att Prinsessan Diana dog?

The Crown säsong 6

Detta var en stor dos kreativ frihet. Det finns ingen indikation på att det faktiskt hände i verkliga livet.

Annons

HADE DROTTNINGEN OCH MARGARET THATCHER VERKLIGEN ETT BRÅK?

The Crown säsong 6

På sätt och vis. Dessa två formidabla kvinnor antog båda traditionella mansroller, men kan ha haft privata oenigheter om politiska frågor (officiellt håller sig drottningen borta från politik) och kan också ha haft personlighetsmässiga skillnader. Men är det osannolikt att de två någonsin var öppet konfrontativa.

The Crown kanske valde att ställa dem mot varandra, precis som Thatcher (Gillian Anderson), Storbritanniens första kvinnliga premiärminister, påstod att pressen på den tiden hade en tendens att göra.

Men hon ogillade verkligen resor till drottningens lantställe Balmoral och kom ofta oförberedd utan gummistövlar för leran.

När kommer The Crown säsong 6 del 2?

The Crown säsong 6

Den sista delen av säsong 6 kommer att släppas den 14 december 2023 på Netflix.

Foto: Netflix

Källa: Parade

Annons