Kräftskivan är en svensk tradition. Förutom kräftor behöver du tillbehör som bröd, ost, nubbe och någon slags paj – gärna med Västerbottensost. Här hittar du recept, inspiration och tips för att lyckas med festen!
Anrika Sturehof delar här med sig av sina bästa recept för en lyckad kräftskiva hemma, både på kräftor och snaps. Dessutom bjuder de även in till sin årliga kräft- och surströmmingsskiva!
Med ett extra fokus på hållbarhet kommer här några väl valda drycker från Maya Samuelsson till dig som vill vidga vyerna på kräftskivan. En härlig blandning av ekologiskt, biodynamiskt, burkar och svenskt. Vågar du utmana snapsen?
Kräftpremiären har gått av stapeln! Samla familj och vänner för en riktig festkväll. Vi ger dig tipsen på de bästa lekarna, sångerna och dekorationerna till din nästa skiva.
Att hitta vegetariska alternativ till kräftor på årets fest kan vara knepigare än vad man tror, så varför inta ta saken i egna händer? Speciellt om du vill äta något utöver bröd och ost eller den klassiska västerbottenpajen. Här är fem tips på rätter du kan äta på kräftskivan – som är helt vegetariska.
Det behöver varken ta lång tid eller kosta särskilt mycket att göra ett eget alkoholfritt alternativ till snapsen på årets kräftskiva. Dessutom är det både gott och nyttigt. Här hittar du inspiration, tips och trix som kan hjälpa dig på vägen.
Ljuvlig kaka med maräng och röda vinbär. Det går bra att dubbla receptet och baka ut den i långpanna. Använd då bakplåtspapper i stället för att smöra och bröa formen.
Affärerna börjar fyllas av kräftor, men vilka är egentligen bäst - och vilka bör du undvika? Vi har provsmakat 21 olika sorter och betygsatt dem. Här är resultatet!
Kräftorna spelar huvudrollen under höstens matfest, men en inspirerande dukning är icke att förglömma. Dekorera kräftskivan med stil – med de här snygga knepen.
Kummin och anis hör kräftorna till! Vill du baka bröden ett par dagar innan, är de godast att frysa in och ta fram samma dag de ska ätas. Värm då gärna på dem i ugnen en stund innan servering.
Fyllig, salt och god soppa, perfekt till kräftorna. Går att göra på ett kick! Ett gott bröd till kräftorna är så klart också ett måste, baka det själv eller köp ett av bra kvalitet.
Den här matiga pajen tar lite tid att göra, men går utmärkt förbereda innan. Det är bara att värma upp inför servering. Den går också fint att göra i små portionsformar till varje gäst.