Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Saftig mandel- och björnbärskaka

15 jul, 2015
AvRedaktionen
Baka en saftig mandel- och björnbärskaka.
Saftiga björnbär gör den här kakan till en riktig favorit. Mandelmjölet ger den en fin nötig ton. Baka den gärna dagen innan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 45 minuter

Mandel- och björnbärskaka

3 ägg

75 g smält smör

2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl vetemjöl

1 dl mandelmjöl

2 dl färska eller frysta björnbär

Till servering:

1 dl färska eller frysta björnbär

1 msk florsocker

2 kvistar mynta

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop alla ingredienser förutom bären. Vispa inte! Smöra och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Häll i smeten och fördela sedan 2 dl av björnbären över hela kakan. Grädda kakan cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen. Servera med resterande björnbär, pudra över florsocker och garnera med mynta.

Saftig mandel- och björnbärskaka.
Saftig mandel- och björnbärskaka.

Av: Sandra Hamilton
Styling: Isabelle Olander

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons