Saftig mandel- och björnbärskaka

Baka en saftig mandel- och björnbärskaka.

Saftiga björnbär gör den här kakan till en riktig favorit. Mandelmjölet ger den en fin nötig ton. Baka den gärna dagen innan!
15 juli, 2015

4 personer

Tid: 45 minuter

Mandel- och björnbärskaka

3 ägg

75 g smält smör

2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl vetemjöl

1 dl mandelmjöl

2 dl färska eller frysta björnbär

Till servering:

1 dl färska eller frysta björnbär

1 msk florsocker

2 kvistar mynta

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop alla ingredienser förutom bären. Vispa inte! Smöra och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Häll i smeten och fördela sedan 2 dl av björnbären över hela kakan. Grädda kakan cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen. Servera med resterande björnbär, pudra över florsocker och garnera med mynta.

Saftig mandel- och björnbärskaka.

Saftig mandel- och björnbärskaka.

Av: Sandra Hamilton
Styling: Isabelle Olander