Bjud in till kräftskiva – recepten som lyfter kräftorna
Kräftornas tid är här! Satsa på att bygga upp kräftskivan med många goda tillbehör som lyfter säsongens stjärna. Skapa god stämning med mini-skagencheesecake med kräftstjärtar och smöriga kräftrolls, krondills aioli och vispad färskost hjälper till att lyfta smakerna. Avsluta kalaset med en riktigt festlig, men samtidigt klassisk, dessert.
Få koll på kräftskivan
- Lägg upp kräftorna på ett stort fat och garnera gärna med krondill. Vackert och doftar så gott!
- Ge frysta kräftor en nykokt smak genom att koka en egen lag att lägga dem i. Recept hittar du här.
- Förbered så mycket som möjligt! När man sitter där med kräftspad på händerna är det skönt om allt finns på bordet.
MINI-Skagencheesecake
Kavringsbotten med en ljuvlig räkfyllning, toppad med kräftstjärtar. Gör små cheesecakes eller en stor och dekorera kanterna.
Recept: Skagencheesecake med räkor och kräftstjärtar
Tomatsallad med burrata
Enkel och smakrik sallad med solmogna tomater, krämig burrata, en vit balsamicodressing och knaprigt brödströssel.
Recept: Tomatsallad med burrata och vit balsamicodressing
Kräftskivans godaste tillbehör
På en bra kräftskiva finns det en bra blandning av smått och gott, gärna tillbehör som lyfter kräftorna, som vispad färskost med regnbågsrom, dill och citron och krondillsaioli. Kräftrolls görs enkelt på briochekorvbröd och brynt smör, suveränt finger food för den som gillar kräftor men inte gillar att skala själv. Gör negronin extra härlig och bubblig med tonic – perfekt att kickstarta kräftskivan med!
Recept: Kräftskivans godaste tillbehör – 4 recept
Marängsviss med blåbärsglass
Snabb och enkel sommardessert i glas med maränger, blåbärsglass och salt pistaschcrunch.
Recept: Marängsviss i glas