Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Tips på alkoholfri snaps till årets kräftskiva

06 aug, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Det behöver varken ta lång tid eller kosta särskilt mycket att göra ett eget alkoholfritt alternativ till snapsen på årets kräftskiva. Dessutom är det både gott och nyttigt. Här hittar du inspiration, tips och trix som kan hjälpa dig på vägen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Inför sommarens kräftsäsong är det som vanligt stort fokus på mat, sång, dryck och gemenskap. En kräftskiva bidrar ofta till en trevlig kväll där du kan sjunga med i diverse snapsvisor, skåla med vänner, äta god mat och bara ha det allmänt mysigt långt in på småtimmarna. Allt som oftast bjuds det även på alkohol under kvällen och oavsett vilken anledning du har (eller inte har) till att välja bort alkoholen på årets kräftskiva, så behöver du inte välja bort snapsen för det.

För självklart behöver du inte dricka alkohol för att vara med och sjunga på en snapsvisa! Det finns många goda alternativ till den brännande spriten bara man har lite fantasi. Nedan har vi samlat recept på alkoholfria snapsar som du enkelt kan göra själv och ta med till kräftskivan i sommar.

Alkoholfri snaps till sensommarens fester

Om du vill göra något festligare än att bara hälla vanlig läsk i snapsglaset på kräftskivan, eller till sensommarens andra tillställningar för den delen, finns det andra alternativ för just dig. Varför inte ta dig tiden att göra en hemlagad shot som du kan ta med dig. Den är definitivt både godare, nyttigare och lämnar dig inte med en obotlig baksmälla dagen efter.

Annons

Shots med morötter, rödbeta och ingefära:

Till det här receptet är det bra om du äger en juicecentrifug. Du presser helt enkelt ingredienserna eller stoppar ner dem i din centrifug och vips har du en supergod shot med naturliga ingredienser.

Rödbetsshot med smak av ingefära
Shots med morötter, rödbetor och ingefära.

Av: Isabelle Olander
Foto: Hanna Björkstedt
Recept: Fredrik Malmstedt och Måns Sixtensson, Stallmästaregården

Här hittar du hela receptet.

Citrusshot med ingefära och gurkmeja:

Den här shoten är en riktig antioxidantboost eftersom den innehåller både ingefära och gurkmeja. Du gör den enkelt genom att börja med att riva ingefäran och gurkmejan. Blanda sedan ihop de två ingredienserna med valfri juice.

Citrusshot med ingefära
Citrusshot med ingefära och gurkmeja. Foto: God Morgon Juice

Här hittar du hela receptet.

Shot med smak av vattenmelon:

En spännande shot för dig som älskar vattenmelon helt enkelt! Du gör den enkelt genom att blanda ihop alla ingredienser i en matberedare för att sedan krydda med smaker från både surt, sött och salt.

Shot med smak av vattenmelon
Melonshot med getoststänger.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

Här hittar du hela receptet.

Nyttiga shots med rödbeta, ingefära och avokado:

Det här är en nyttig och god shot för dig som har lite tid över, ungefär en timme för att vara exakt. Men resultatet kan vara värt att vänta på! Ett härligt snapsalternativ som kommer imponera på ditt sällskap.

Nyttiga avocadoshots som substitut till snaps
Två nyttiga recept på shots.

Här hittar du hela receptet.

Tips!

Skulle du inte hinna eller orka göra egna shots finns det att köpa färdiga i butik. Du kan även hälla din alkoholfria snaps i en glasflaska (oavsett om du har gjort den själv eller inte) och göra någon fin etikett till, en enkel sak som kan vara pricken över i:et.

Bildkälla: TT/IBL

Läs mer:

Inspiration inför årets kräftskiva – här är allt du behöver

Shoppingtips! Detaljerna som höjer stämningen på årets kräftskiva

Godaste recepten till kräftskivan

Annons