Låt din hårvårdsrutin blomma långt in på hösten – plocka de mest effektiva ingredienserna från naturen och låt dofterna och de välgörande fördelarna de bär med sig göra jobbet för stråna.
Fasta tvålar som fått revival, schampokakor med "zero-waste"-filosofi – därför och så använder du de nya tvålarna och schampokakorna för hud, kropp och hår.
Släng inte ogräset och titta inte bara på blommorna – att ta tillvara på allt som naturen har att ge är något vi måste bli bättre på! Det är både hälsosamt och smart. Här är recepten från naturens skafferi.
Den svenska beautyvurmen – från det svenska modeundret till det svenska beautyundret! ELLEs beautyredaktör Carin Hellman djupdyker i den blågula hudvårds- och makeupminimalismen och varför det är ett hållbart och smart steg i sin skönhetsrutin att leta mer lokalt.
Det japanska spahotellet Yasuragi strax utanför Stockholm vill bidra till att skapa en mer hållbar värld. Ett av deras fokusområden är matens påverkan på klimatet.
Vill du äta mer ekologisk mat men har svårt att få ihop det med din matbudget? Lugn, det finns sätt att få ner ekomat i matkassen utan att det blir så dyrt. Satsa på en specifik avdelning, kolla dina onödiga inköp och gräv djupt i frysen.
Det franska vinhuset Brochet har redan flera populära viner på Systembolaget. Nu lanserar de sitt första dessertvin, som både är ekologiskt och veganskt.
I dagarna redovisade Environmental Working Group (EWG) vilka grödor som innehåller mest bekämpningsmedel. Jordgubbar låg i topp, vilket gör det röda bäret till det mest besprutade i världen.
Hållbarhet, drinkar med lägre alkoholhalt och att kombinera cocktails med mat är tre stora drinktrender just nu. Den prisbelönta bartendern Josephine Sondlo berättar mer.
Hotel Diplomat på Strandvägen i Stockholm erbjuder inte bara vackra hotellrum och fantastisk mat i sin restaurang, du kan även handla närodlade delikatesser och ta ett glas vin i deras butik.
När nya restaurangen Kitchen & Table Norrmalm nyligen slog upp portarna var närodlat, ekologiskt och hållbart tre av ledorden. Detta återspeglas även i baren.
Fotografiska vann nyligen pris för världens bästa museirestaurang. Vi har smakat av den nya höstmenyn som bjuder på en hållbar matupplevelse med råvaror i säsong.
Den franska vinproducenten Brochet lanserar nu två nyheter i Systembolagets fasta sortiment: det mousserande vinet Brochet Blanc de Blancs samt det vita vinet Brochet Grenache Blanc.
Anrika Stadshuskällaren i Stockholm är kanske mest känd för sina Nobelmenyer, men restaurangen erbjuder mycket mer än så. Här kan du läsa mer om deras nya koncept "I skogen. I stan."
Ekologisk frukt är inte bara gott och nyttigt, det är även snällt mot miljön. Baserat på mätningar av bekämpningsmedel som Livsmedelsverket har gjort rekommenderar Naturskyddsföreningen att vi byter ut dessa fem frukter till ekologiska alternativ.
Intresset för ekologisk mat har ökat rejält de senaste åren och nu öppnar Paradiset sin andra ekobutik i Stockholm. Den första butiken öppnade på Södermalm 2015 och blev snabbt en succé.
Svenskar är ett av världens hälsosammaste folk och många andra länder blickar hitåt för en hälsosam förebild. Så här uppmuntras de att "äta som svenskar" av flera medier.