Stadshuskällaren tar skogen till stan

Stadshuskällaren tar skogen till stan.

Anrika Stadshuskällaren i Stockholm är kanske mest känd för sina Nobelmenyer, men restaurangen erbjuder mycket mer än så. Här kan du läsa mer om deras nya koncept "I skogen. I stan."
03 april, 2017

Restaurang Stadshuskällaren ligger, som namnet antyder, i anslutning till Stockholms stadshus på Kungsholmen. Restaurangen öppnade 1922 och är det enda stället i världen där du kan äta alla Nobel-menyer från 1901 och framåt. Samtliga menyer serveras dessutom på originalservis.

Ekologiskt och närproducerat

Nu förfinar Stadshuskällaren sin gastronomiska idé med konceptet ”I skogen. I stan.” vilket betyder att de lyfter fram de svenska smakerna till en ny nivå. De arbetar nära uppfödarna, odlarna och producenterna för att kunna säkra en hög kvalitet genom hela processen. De köper även vilt från svenska jägare i syfte att servera kött från fria djur som vuxit upp under naturliga förutsättningar.

– Vi lägger stor vikt vid val av våra samarbetspartners. Därför håller vi tät dialog med våra leverantörer och besöker dessa regelbundet. Inte minst lägger vi stort fokus på miljö, djurhållning och hållbarhet. Vi vill stötta småföretagare samtidigt som det ger oss kvalitetskontroll i hela processen, säger köksmästare Magnus Santesson.

Matsalen i Stadshuskällaren.

Matsalen i Stadshuskällaren.

I Magnus team finns bland andra även souschef Magnus Åkerström som vann nyligen titeln Årets Unga Kock 2017.

ELLE mat & vin har provsmakat några av rätterna som inte gjorde oss besvikna. Såväl de välkomponerade smakerna som de vackra uppläggningarna imponerade. Se mer i bildspelet nedan.

BILDSPEL: Stadshuskällaren

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: