Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Redaktionens julklappar: Hanna

19 nov, 2012 
AvMarie Blomgren
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Redaktör & webbredaktör Hanna Marklund väljer handgjorda klappar med omtanke: ”Gör det själv eller ta hjälp av någon som kan bättre – det är ju ändå tanken som räknas”


1. Personligare reflektion
Speglar är en inredningsfavorit hos mig – förutom deras mest självklara funktion kan de få ett rum att kännas både större och ljusare. Formgivaren Caroline Salde tillverkar minispeglar av gamla assietter som blir som vackra smycken på väggen, 129 kr inklusive frakt på www.studiocaro-lines.com

Annons

2. Finare minnen

Till någon du håller riktigt kär: Samla de bästa bilderna från året som gått, en gemensam resa eller guldkorn från all er tid tillsammans. Framkalla och klistra in i ett tjusigt album, som textilklädda Fågelkiv med mönster av Edholm Ullenius, 315 kr, Papp.

3. Grannare gran

Ge bort några klassiska garnbollar att pynta granen eller kanske halsduken med. Gör själv med tjockt garn från exempelvis Ullcentrum, som tar vara på svensk ull som annars skulle ha slängts, 74 kr/80 meter, eller köp färdiga med vackra snören från Heart of Lovikka, 165 kr/st.

4. Godare jul
Äntligen är även den stora skålen i Oiva Toikkas Kastehelmi-serie från 1960-talet tillbaka. Efter åratal av loppisletande ger jag nu upp och önskar mig den nyproducerade varianten av tomten, förslagsvis fylld med 1,9 liter julstämning i form av pepparkakor, hyacinter eller nejlikeproppade apelsiner. Pris 799 kr, Iittala.

5. Grönare fingrar
Den som väntar på något gott kan ibland få vänta ett halvår. Med ett presentkort på en köksträdgård kommer hopp om vår så snart julen dansats ut. Plantorna från nätbutiken Klostra är ekologiska, närodlade och kommer på posten när vintern är slut. Därefter kan de planteras om på balkong eller friland. Från 15 kr/planta till 639 kr för en färdigkomponerad balkongträdgård. Här i låda från Lindesbergskrukan som är utvecklad för övervintring av kryddväxter, 209 kr.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons