Reva Hallbäcks ekologiska sängkläder står högst upp på vår önskelista

Reva Hallbäck 
skapar ekologiska sängkläder där underlakanet står 
i fokus – allt 
inspirerat av gamla indiska mönster.
13 juli, 2016

Reva Hallbäck började resa till Indien för 20 år sedan. Hon blev förälskad direkt och har alltid återkommit till landet. Under alla resor har hon blivit inspirerad att skapa något eget med textilier.

För två år sedan startade hon företaget Reva Home, där hon gör lakan med mönster inspirerade av gamla indiska tyger. Och för Reva är det något speciellt med just Indien.

– Jag gillar det väldigt mycket. Färgerna, människorna, myllret …

900_revahome_sylektion
900_revahome_fonster_lakan

I Indien inspireras hon av allt! Från färgerna på husfasaderna till hästarnas målade hovar. Under sina resor har hon hittat gamla mönster på textilmarknader, och hon insåg snart att mönstrade underlakan inte var något som vi har här hemma.

Läs också: 5 bästa linnelakanen – från budget till lyx

I Reva Homes sortiment är det just underlakanen som är i fokus. Även om det är textil som ligger henne närmast om hjärtat har Reva Hallbäck arbetat med olika material under sin karriär. All erfarenhet hon samlat på sig under åren kom väl till pass när tankarna på att skapa något eget, något hon kunde stå för hela vägen, växte fram.

900_Leaf Green Sea Set
900_Leaf Wild Rose Sheet

Att vara med genom hela processen har varit viktigt för Reva och hon har satt sig in i allt. Hon gör själv tyginköpet av den ekologiska bomullen och följer sedan hela produktionen på plats. Eftersom hon har en bakgrund som skräddare vet hon precis hur hon vill att produkterna ska sys och konstrueras.

Läs också: Det här Gotlandshuset är allt vi har dröm om

I samarbete med hantverkarna i de indiska fabrikerna har Reva lyckats skapa det hon drömde om: ekologiskt producerade lakan där alla färger och mönster kan kombineras. Till hösten kommer fyra nya, lite mörkare färger och så småningom vill hon utveckla konceptet med fler färger och utöka sortimentet med kimonor, handdukar, plädar och prydnadskuddar.

– Jag har gjort det jag själv velat ha. Jag vill att alla ska se hela konceptet och hur magiskt det är!

900_revahome_tryck
900_Reva_Hallback_cUlrica_Zwenger_13

Foto: Ulrica Zwenger

Reva Hallbäck började som herrskräddare och har bland annat jobbat på Götrich. Hon har även arbetat som inredare och stylist, skrivit böcker och synts på tv i program som Äntligen hemma och Bygglov. Innan hon startade Reva Home var hon produktutvecklare på Ikea.

900_Details Pillow Piping

Lakanen från Reva Home säljs hos bland andra Åhléns City, NK Classic Home och Brandstationen, samt på revahome.com. Barnkollektionen säljs på NK Lek & Baby.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: