Artikeln innehåller reklamlänkar

Glans och volym med höstens stora botaniska hårvårdstrend

Glans och volym med höstens stora botaniska hårvårdstrend

Höstens hårvård sjuder av grönska!

Låt din hårvårdsrutin blomma långt in på hösten – plocka de mest effektiva ingredienserna från naturen och låt dofterna och de välgörande fördelarna de bär med sig göra underverk för stråna.
07 september, 2021
Allt du vill veta om: SPF
3:14

Efter reklamen: Allt du vill veta om: SPF

(3:14)

Slå på ljud

Lavendel, kamomill, moringa och koriander. Naturens inspirerande grödor gör avtryck i höstens allra finaste botaniska hårvårdsköp!

För det är inte bara i naturen sensommaren blommar och frukt kan skördas – även i hårvårdshyllorna är det stort fokus på naturliga ingredienser.

Här finns både blommor, kryddor och oljor att hämta som verkar välgörande för både botten och toppen.

Schampo som kaka

Blomstrande tider i höstens hårvård.

Mikael Schulz

Schampokaka – smart för miljö, hår och plånbok. Senaste hårtrenden är klokaste greppet om man vill använda hårvård som i majoritet är biologiskt nedbrytbar, sparar plats vid transport och helt eliminerar vatten ur sin formula. En kaka räcker dessutom till 30–40 tvättar – klart fler schamponeringar än i en traditionell flaska.

Shampoo Bar Alpine Glow for Dry Hair, 220 kr, Beauty/disrupted. Rosmarin och eucalyptus i denna schampokaka för torra längder som vill ha maxad lyster. Läs fler recensioner och köp produkten här.

Ljuvliga lockar

Naturligt baserde hårvårdsprodukter och ingredienser blir allt fler.

Mikael Schulz

Lyxigt vårdande och härligt rengörande schampo med naturligt baserade ingredienser som kombinerar magisk doft och en formula som verkligen ger den där ”squeaky clean”-känslan och boostar lockarna med naturliga ingredienser. Rahuaoljan är en stärkande olja som vårdar lockar på djupet och ger frissfria strån.

Classic shampoo, 399 kr, Rahua. Vårdar och ger mjuk bounce med helt naturligt baserat ingredienser. Läs fler recensioner och köp produkten här. (länk till Åhléns)

Olja från topp till kropp

Olja för både hur och hår!

Mikael Schulz

Ett av naturens allra främsta under för både hud och hår är de naturliga oljorna. För håret är de extra närande, utslätande och stärkande för längderna och ger på köpet en fantastisk glans! Använd som kur över natten och tvätta ur dagen därpå, eller låt några droppar eliminera friss och flygighet under dagen.

Hair rituel nourishing balm, 1 100 kr, Sisley. Naturligt baserat balm med vårdande oljor som används som kur i håret över natten. Läs fler recensioner och köp produkten här. (länk till Lyko)

Hårvård blir hudvård

Toppen från botten till toppen.

Mikael Schulz

Allt fler produkter för håret fokuserar på att göra gott för förlängningen av våra ansikten – nämligen hårbotten. Att använda en mild hårskrubb som letar sig ner till hårbotten är perfekt när skalpen känns trött, torr och irriterad. Boosta med en hårbottenskrubb för en skalp i perfekt harmoni.

Aha cooling detox scrub, 199 kr, Continu. Fruktsyror och vegetabiliska korn för en ”ny” och fräsch botten. Läs fler recensioner och köp produkten här. (länk till Kicks)

Vårda botten som toppen

Hudvård för hårbotten med naturliga ingredienser.

Mikael Schulz

Förutom att en hårbottenskrubb gör susen för en kliande och irriterad botten, som ofta blir ett allt vanligare problem i och med att årstiden blir kallare, är det viktigt att fylla på näringsdepåerna i hårbotten. Boosta gärna huden i hårbotten med fuktgivande ingredienser som hyaluronsyra för en botten som mår toppen!

Scalp serum, 269kr, Lernberger/Stafsing. Serum för hårbotten med bland annat fuktgivande hyaluronsyra och selleriextrakt. Läs fler recensioner och köp produkten här. (länk till Åhléns)

Låt din hårvård blomstra i höst!

Mikael Schulz

Blomstrande hårvård!

Blommor och blad i din hårvård.

Mikael Schulz

Naturens under gör även underverk för våra höst. ELLEs beuatyredaktör listar sina "botaniska" höstfavoriter för topp och botten.

Refs volyminpackning med grapefruktolja

Weightless volume masque, 329 kr, REF Stockholm. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Weightless volume masque, 329 kr, REF Stockholm. Mjuk bounce och lyft till längderna i denna hårmask med grapefruktolja. Läs fler recensioner och köp produkten här. (länk till Kicks)

Merakis ekologiska schampo med aloe vera

Northern dawn shampoo, 249 kr, Meraki. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

allan trolle

Northern dawn shampoo, 249 kr, Meraki. Ekologiskt schampo med bland annat aloe vera för näring och styrka. Läs fler recensioner och köp produkten här. (länk till Nordicfeel)

Continus aloe vera serum för hårbotten

Aloe vera scalp toner, 195 kr, Continu. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Aloe vera scalp toner, 195 kr, Continu. Lugnande och stärkande aloe vera för en frisk hårbotten. Läs fler recensioner och köp produkten här. (länk till Kicks)

Davines naturligt baserade schampokaka

Volu shampoo bar, 249 kr, Davines.. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Volu shampoo bar, 249 kr, Davines. Naturligt baserad schampokaka med huvudsakligen biologiskt nedbrytbara ingredienser. Läs fler recensioner och köp produkten här. (länk till Lyko)

Sisleys hårbottenkur med botaniska ingredienser

Soothing anti-dandruff cure, 1 110 kr, Sisley. Klicka på bilden för at tkomma direkt till produkten.

Soothing anti-dandruff cure, 1 110 kr, Sisley. Botaniska ingredienser i detta superserum för en hårbotten med återkommande mjäll och irritation. Läs fler recensioner och köp produkten här. (länk till Lyko)

Oribes serum för blekta strån

Essential priming serum, 510 kr, Oribe. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Essential priming serum, 510 kr, Oribe. Uppljusande serum för blondare hår med citron, ingefära och kamomill. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten. (länk till Lyko)

Molton browns nya schampo med koriander

Balancing shampoo with coriander, 235 kr, Molton Brown. Klicka åp bilden för att komma direkt till produkten.

Balancing shampoo with coriander, 235 kr, Molton Brown. Ljuvligt lyxigt schampo med stärkande koriander. Läs fler recensioner och köp produkten här. (länk till Lyko)

The body shops volymgivande schampo

Moringa shampoo, 95 kr, The body shop. klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Moringa shampoo, 95 kr, The body shop. 95 procent naturliga ingredienser i detta sköna schampo för tunt hår som vill ha glans. Läs fler recensioner och köp produkten här.

Maria Nilas lavendeldoftande inpackning

Color refresh lavender, 159 kr, Maria Nila. Läs fler recensioner och köp produkten här.

Color refresh lavender, 159 kr, Maria Nila. Lavendelfärgade toner för håret och mjuk följsamhet på samma gång med denna inpackning. Läs fler recensioner och köp produkten här. (länk till Lyko)

Yves rochers återfuktande hårmask

Nutrition day cream for hair, 149 kr, Yves Rocher. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten .

Nutrition day cream for hair, 149 kr, Yves Rocher. Närande hårinpackning med avokadoolja och tub i återvunnen plast. Läs fler recensioner och köp produkten här.

Hövdnings blomstrande cykelhjälm för bra hårdagar

Hövding 3 med skal Brazil, 3 499 kr/399 kr, Hövding. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hövding 3 med skal Brazil, 3 499 kr/399 kr, Hövding. Aldrig mer en dålig hårdag på cykelturen med hjälmen som är en airbag runt halsen – nu med blomstrande ”skal” . Läs fler recensioner och köp produkten här.

Fotograf: Mikael Schulz/Wilson Murphy & Moss Roberts

Makeupartist: Linda Gradin/L’atelier NYC

Hårstylist: Fernando Torrent/L’atelier NYC

Modeller: Alecia Rodriguez/New York models, Ciara Simonej/Ford models, Dominique Babineaux /Ford models.

LÄS MER:

Årets bästa adventskalendrar med skönhet och smink 2021

Allt du vill veta om Glossiers nya "snälla" retinolprodukt

Det här säger din parfym om din personlighet