ANNONSSAMARBETE

Frida Fahrman: Så skapar du en personlig tavelvägg!

Frida Fahrman: Så skapar du en personlig tavelvägg!

Trött på tomma vita väggar? Frida Fahrman visar hur vi får till en perfekt koordinerad tavelvägg!
22 oktober, 2018

Vita väggar är inte särskilt inspirerande och det kan kännas stressigt att fylla dem med unika konstverk. Men att skapa ett originellt blickfång är inte så svårt som man kan tro. Och det blir inte mer unikt än att hänga upp tavlor som är helt personliga – av vänner och familj. Inredningsbloggaren Frida Fahrman som nyligen flyttat in i en villa med många tomma väggar känner igen känslan som tavel-pressen kan ge.

– En sak som man ofta glömmer i ett hem är väggarna, de står ofta tomma och likaså hemma hos oss. Jag vill att de ska vara personliga och genomtänkta och bästa sättet för att lyckas, är att fixa bilderna själv! 

Familjefoton gör sig perfekt som fotokonst!

För att lyckas med sin tavelvägg har Frida haft hjälp av skrivaren HP Envy Photo som snabbt skriver ut alla bilder hon vill pryda väggarna med på fotopapper. Hon har även haft mycket hjälp av tjänsten HP Instant Ink som förenklar processen då du får bläckpatroner levererade hem till dörren – samtidigt som du sparar en slant. 
– Jag börjar med att printa ut många foton! Jag skriver ut olika storlekar och olika personliga motiv för att få variation. Både bilder från mobilen och kameran.
Men varför stanna vid familjebilder. Ta ut svängarna rejält och låt väggarna få ta del av allt det vackra från naturen också.
– Jag har även använt blad och växter från trädgården som jag har scannat in i skrivaren – för att få andra motiv att blanda upp med.

Fridas fina familjebilder ramas in med fynd från olika loppisar.

Och hur gör man då för att lyckas med upphängningen? Frida tipsar om att skapa en härligt originell vägg genom en blandning av olika ramar.  
– Jag gillar att blanda olika personliga motiv i gamla ramar som jag hittat på bland annat loppis. Den gör att väggen känns väldigt personlig och lekfull, och passar bra in på en vägg som redan har andra tavlor och motiv runt omkring.

Frida har skapat alla sina fotoväggar med hjälp av HP Envy Photo-skrivare och HP Instant Ink.

Frida tipsar också om en annan typ av tavelvägg med kvadratiska ramar som ger ett mer modernt intryck.

– Den här tavelväggen är mer stram och modern. Alla ramar är likadana, svarta och kvadratiska där motiven också framhävs av en passepartout. Jag har hängt dem exakt likadant och det här ger mer kontrast till rummet, samtidigt som den fortfarande har personliga motiv. En sån här hängning tycker jag gör sig extra bra i en trappa eller hall.

Och så var det ju det där med borrångesten – hål i väggen kan man ju drömma mardrömmar om. Något som Frida självklart har tänkt på.  
– Jag har hängt upp tavlorna med kardborrefästen, anpassade för just tavlor, så att man slipper märken i väggen. Dessutom blir det väldigt lätt att justera om man vill ändra om något.

Frida har skapat en enkel fotovägg i barnens lekrum.

Och självklart så ska vi inte glömma barnen – de kommer älska att få en helt egen vägg i sina rum.

– Den här väldigt enkla tavelvägg passar perfekt i barnens lekrum. Här har barnen själva fått hjälpa till att sätta upp sina favoritbilder på ett lekfullt sätt. Självklart kan man byta ut så väl motiv som tejp till andra storlekar och färger på ett roligt sätt tillsammans.

Testa själv!

Skapa en fotovägg hemma

Behöver du en ny HP-skrivare? Nu får du 400 kr rabatt på HP Envy Photo 6234 – den snygga fotoskrivaren från HP med hög utskriftskvalitet på bilder som gör det enkelt för dig att skapa en fotovägg hemma. Skrivaren inkluderar också 7 månaders provperiod på Instant Ink.
Hur? Använd koden FridaEnvyPhoto. Koden är giltig från 25 oktober – 30 november och det är först till kvarn som gäller – endast de 100 första erbjuds rabatten. Köp den här!

Skriv ut bilder – billigare och utan krångel!
Nu har du chansen att prova på HP Instant Ink 2 månader gratis! Instant Ink är en tjänst som gör det billigare att skriva ut bilder samtidigt som du får nya bläckpatroner levererade direkt hem i god tid innan bläcket löper ut. Detta gör det enkelt och smidigt att skriva ut så många bilder som du vill.
Hur? Använd koden FridaInstantInk för att ta del av erbjudandet. Koden aktiveras i samband med registrering och är giltig mellan 25 oktober – 30 november. Läs mer om tjänsten, se fullständiga villkor och ta del av erbjudandet här.