Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Så blir du av med gula skiftningar i blekt hår

gula toner blont hår nyansering

Så blir du av med gula skiftningar i blekt hår.

Hur fungerar egentligen silverschampon och vilka produkter är bäst i test 2021 för att dämpa gula skiftningar i håret – oavsett om man är blondin, brunett eller har gråa strån? ELLEs Carin Hellman guidar till de bästa produkterna för att hålla håret kallt!
22 mars, 2021
Så blir du av med gula skiftningar i blekt hår

Många av oss bleker håret – oavsett om vår naturliga hårfärg är blond, svart, grå eller mörkbrun. Att bleka håret är en kemisk process som sliter på håret och där de gula, varma pigmenten gärna kryper fram i håret vartefter tiden går, även om man från början blekt ned det till en kall, blekt ton. Speciellt när man går mot sommartider när solen värmer och bleker håret tenderar de gula pigmenten att bli mer framträdande i ljusa, blonda toner.

blont hår med gula toner

Så fungerar produkter som eliminerar gula toner i håret.

Hur fungerar hårprodukter som gör håret kallare och tar bort gula toner?

Silverschampon, silverbalsam, inpackningar och leave-in-treatments är hårprodukter som tillför håret lila pigment som dämpar gula skiftningar och får dem att uppfattas mer kallt vita än varmt gula. Det är alltså ingen kemisk process i produkterna som bleker stråna – det är mer en optisk illusion de lila pigmenten ger som gör att håret ser kallare och “vitare” ut.

Produkterna är också formulerade med många vårdande och glansgivande ingredienser – de lila pigmenten kan nämligen också verka lite uttorkande och man brukar rekommendera att man varvar silverschampon med ett “vanligt” schampo och återuppbyggande produkter mellan varven.

Bästa silverschampo

"Silverprodukter" för blont hår.

När ska man använda silverschampo och silverbalsam?

Hårprodukter med lila pigment kan användas av alla hårtyper som har blekta strån, men har också superbra effekt på brunt hår som vill eliminera varma koppartoner eller grått hår som vill dämpa det gråa och ge håret en kallare effekt (utan att du ser ut som nidbilden av en pensionär i Florida) . Så produkterna är inte bara toppen för blondiner, utan att alla hårtoner som vill dämpa gula skiftningar – oavsett grundfärg.

Bästa produkterna för blekt hår.

Håll huvudet kallt!

Vilken typ av produkt ska man använda för nyansering hemma?

Det finns så mycket mer än bara silverschampo, du hittar även balsam och inpackningar med snäppet mer vårdande effekt än ett schampo. Men också allt fler kurer och leave-in behandlingar som kombinerar glans, vård och lila pigment för att dämpa gult i för alla hårtoner. Bäst är att varva en serie med “silverprodukter” med en mer vanlig serie vårdande produkter för att ge extra fukt- och glansboost.

Silverprodukter för blekta längder.

Bäst i test 2021 – experten väljer årets bästa silverprodukter som ger kalla toner

BÄSTA SILVERSCHAMPO 2021 MED LILA PIGMENT FÖR ATT DÄMPA GULA TONER – SILVER SHAMPOO, SACHAJUAN.

Vårdande och härlig väldoftande silverschampo med lila pigment för att dämpa gult, Silver shampoo, SachaJuan. Läs fler recensioner och köp produkten här.

BÄSTA BUDGET-SILVERSCHAMPO – ELVITAL PURPLE SHAMPOO, L'ORÉAL PARIS

Bästa budget-silverschampo för en rimlig peng, innehåller lila pigment som dämpar gula skiftningar – Elvital Purple shampoo, L'Oréal Paris. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

BÄSTA SILVERBALSAM 2021 SOM DÄMPAR GULA SKIFTNINGAR – SHEER SILVER CONDITIONER, MARIA NILA.

Återfuktande silverbalsam som dämpar gula skiftningar – Sheer silver conditioner, Maria Nila. Läs fler recensioner och köp produkten här.

Bästa glansgivande produkt för blont hår – Heart of glass sheer glaze från Davines.

Fluid med glansgivande effekt och mycket vårdande ingredienser, speciellt för blont hår, Heart of glass sheer glaze, Davines. Läs fler recensioner och köp produkten här.

Bästa håroljan för glans och dämpa gula toner – Blond absolu huile cicaextreme, Kérastase.

Hårolja med superkombonationen att ge glans och dämpa gula toner, Blond absolu huile cicaextreme, Kérastase. Läs fler recensioner och köp produkten här.

Bästa inpackning för att bevara kalla toner i håret – Anti brass purple balm, Shu Uemura.

Superinpackning för att bevara kalla toner i håret, Anti brass purple balm, Shu Uemura. Läs fler recensioner och köp produkten här.

LÄS MER:

Månadens makeupsnackis: Hermès nya beautyprodukt

Naturligt, lokalt och smart – allt du vill veta om trenden S-beauty