Så gör du enkel plockmat – 15 lyxiga recept som passar perfekt till fredagsmyset

Enkel plockmat med spenatblinier, löjrom och charkbricka

Nu vill vi ta tillvara på och maxa myset om kvällarna! Vi listar 15 lyxiga och enkla recept på plockmat som passar perfekt till fredagsmyset!
30 juli, 2021
3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)
1:16

Efter reklamen: 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)

(1:16)

Slå på ljud

Varma sommarkvällar som successivt blir allt svalare bidrar till ett maxat sug efter mysiga stunder. Vad passar då bättre än att samla nära och kära och bjuda på något enkelt, gott och lyxigt? Vi listar recept på plockmat som går snabbt att tillaga, vilket gör att ni kan lägga all tid på att njuta av goda primörer och varandras sällskap. Här är 15 recept att inspireras av, och vi lovar att ingen kommer att bli besviken!

1. SPENATBLINIER MED ROM, LIMEKRÄM OCH RÖDLÖK

Tillaga grunden och låt sedan var och en plocka ihop sin egen godbit! Spenatblinierna är en fräsch och mättande bas som adderas med rom, limekräm, rödlök och färska örter. Små eleganta godsaker helt enkelt!

TILL RECEPTET>>

2. HEMMAGJORDA LANGOS MED GODA TOPPINGS

Omåttligt populära langosen är alltid ett träffsäkert bjudningsalternativ. Och det är enklare att tillaga än man tror! Endas fantasin sätter gränserna för vad den kan toppas med. I det här receptet används löjrom som blir pricken över i:et!

TILL RECEPTET>>

3. NEKTARINSPETT MED PARMA

Här finns en stor smak inlindat i ett litet parmapaket. Nektarinen adderar en sensomrig touch i mötet med det salta från skinkan. Spettet gör tilltugget lätt att äta och plocka med.

TILL RECEPTET>>

4. SPICY EDAMAME MED VITLÖK, INGEFÄRA OCH CHILI

Alla som älskar hetta i maten bör se hit! Här är ett supergott tilltugg för den gillar sting! Edamame är alltid uppskattat att servera och lämnar allt som oftast tallriken helt tom.

TILL RECEPTET>>

5. LÖJROMSPIZZA

Låt oss säga att den här pizzan kommit att bli en klassiker? Löjromspizza är riktigt gott och dessutom enkel att tillaga. Den passar perfekt som en aptitretare eller som plockmat. Varför inte kombinera med bubbel i glaset för en extra lyxig känsla?

TILL RECEPTET>>

6. SPRÖDA SMÅ SMÖRDEGSPAKET MED SPENAT

Små söta smördegspaket fyllda med god ost och spenat, har en självklar plats bland plockmaten. Den goda färskostfyllningen med örter bidrar till att dessa är svåra att sluta äta!

TILL RECEPTET>>

7. LYXIGA GETOSTSNITTAR MED PÄRON OCH PINJENÖTTER

Päron, honung och färskost är en riktigt bra kombination! Toppa med pinjenötter för en matigare smak som känns lyxig och god!

TILL RECEPTET>>

8. PIZZA BIANCO MED GETOST OCH RÖDBETOR

Den är pizzan är lätt att tillaga och så god! Pinjenötter, getost och rödbetor kan aldrig bli fel. Bara att slicea upp och ställa fram för ett maxat mys!

TILL RECEPTET>>

9. KALLRÖKT LAXRÖRA PÅ KRISPIG CROSTINI

Krispigt, krämigt och väldigt gott! En smarrig kombination som passar perfekt på plockbordet!

TILL RECEPTET>>

10. LYXIG OSTBRICKA MED TVÅ SORTERS MARMELAD

En ostbricka kan aldrig bli fel! Imponera ytterligare med att addera egen hemmagjord chutney som lyfter ostarnas smaker till nya höjder!

TILL RECEPTET>>

11. PARMAINLINDAD SPARRIS MED RUCOLASALLAD

Senaste matsnackisen stavas parmalindad sparris med rucola, och vi förstår varför! Det är enkelt att tillaga där sältan från skinkan passar perfekt ihop med den något beska rucolan och fräscha smaken från sparrisen.

TILL RECEPTET>>

12. Magisk charkbricka

Den klassiska charkbrickan är och förblir i topp när det kommer till ett lyxigt tilltugg! ELLEs Catarina Köning delar med sig av sina bästa tips för en perfekt bricka, där alla kommer hitta något som faller dem i smaken.

TILL RECEPTET>>

13. DIPP MED DILL, CITRON, RÖDLÖK OCH ROM

En god dippsås är väl ändå ett måste för en maxad myskväll? Den här med dill, citron, rödlök och rom är så god i kombination med chips, grönsaker, räkor eller lax!

TILL RECEPTET>>

14. VITLÖKSRÄKOR MED PERSILJA OCH CITRON

Vitlöksfrästa räkor med persilja och citron är den riktig klassikern! Den här serveras allra bäst ihop med lantbröd och gärna ett krispigt kallt glas vitt.

TILL RECEPTET>>

15. PARMESANCHIPS MED LÖJROM OCH CITRONKRÄM

Supergoda parmesanchips med syrlig citronkräm och löjrom. Parmesanflarnen går alldeles utmärkt att förbereda i förväg, vilket gör det här receptet till ett enkelt och gott alternativ på plockbordet.

TILL RECEPTET>>