Lyxiga getostsnittar med päron och pinjenötter
- AvRedaktionen
Snittar funkar både som snacks, till förrätt eller på festen. Dessa getostsnittar med päron är underbart smakrika! Toppa med honung och pinjenötter för bästa resultat.
8 bitar
Du behöver:
1/2 dl pinjenötter
100 g färskost
100 g getost utan skal
2 msk flytande honung
1 msk hackad färsk rosmarin
8 skivor baguette
1–2 päron
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna.
- Rör ihop färskost, getost, 1 msk honung, hackad rosmarin och hälften av pinjenötterna.
- Skär baguetten i skivor, på diagonalen så du får lite större skivor. Rosta brödet.
- Dela och kärna ur päronen och skär dem i tunna skivor.
- Bred getostsröra på brödskivorna och toppa med päronskivorna.
- Ringla över 1 msk honung och strössla med resten av pinjenötterna.
- Salta och peppra och servera som snacks eller som enkel förrätt.
Av: Gitte Heidi Rasmusen, Julie Hey
Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal
LÄS MER:
Supergoda snittar med rökt laxröra