Lyxiga getostsnittar med päron och pinjenötter

Getostsnittar med päron

Snittar funkar både som snacks, till förrätt eller på festen. Dessa getostsnittar med päron är underbart smakrika! Toppa med honung och pinjenötter för bästa resultat.
15 oktober, 2019

8 bitar

Du behöver:

1/2 dl pinjenötter

100 g färskost

100 g getost utan skal

2 msk flytande honung

1 msk hackad färsk rosmarin

8 skivor baguette

1–2 päron

Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna.
  2. Rör ihop färskost, getost, 1 msk honung, hackad rosmarin och hälften av pinjenötterna.
  3. Skär baguetten i skivor, på diagonalen så du får lite större skivor. Rosta brödet.
  4. Dela och kärna ur päronen och skär dem i tunna skivor.
  5. Bred getostsröra på brödskivorna och toppa med päronskivorna.
  6. Ringla över 1 msk honung och strössla med resten av pinjenötterna.
  7. Salta och peppra och servera som snacks eller som enkel förrätt.
Recept på getostsnittar med päron och pinjenötter

Getostsnittar med päron och pinjenötter.

Av: Gitte Heidi Rasmusen, Julie Hey

Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal

LÄS MER: 

Supergoda snittar med rökt laxröra

Halloumi-snittar och minikorvar

3 enkla snittar som passar till champagne