Vitlöksräkor med persilja och citron

Vitlöksräkor med persilja och citron.

Vitlöksfrästa räkor med persilja och citron är en riktig klassiker. Servera med ett gott lantbröd och gärna ett glas vitt vin.
20 mars, 2019

6 personer (som tapas)

Tid: 15 minuter

Du behöver:

4 msk olivolja

3 vitlöksklyftor (hackade)

1 nypa chiliflagor

400 g råa skalade räkor (MSC-märkta)

saft från 1/2 citron

1 nypa flingsalt

1 näve slätbladig persilja (hackad)

Gör så här:

Värm olivolja i en stekpanna och stek vitlöksklyftor tillsammans med en nypa chiliflingor. Tillsätt räkorna och tillaga på hög värme i cirka 2–3 minuter, tills de blivit rosa. Pressa över saften från 1/2 citron och strö över persilja och flingsalt. Servera med ett gott lantbröd.

Vitlöksfrästa räkor med persilja och citron.

Vitlöksfrästa räkor med persilja och citron. Foto: Shutterstock

Recept: Jennifer Joyce