Lyxig ostbricka med två sorters marmelad

Ostbricka och recept på två sorters marmelad

GUEDES VALERY
En ostbricka är alltid på sin plats! Imponera på gästerna med att göra din egen chutney som lyfter ostarnas smaker.
18 maj, 2021
0:45

Efter reklamen: 5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021

(0:45)

Så gör du Ostbricka med två sorters marmelad

Hemgjord chutney lyfter och sätter guldkant på ostbrickan.

Duka upp en ostbricka med två sorters marmelad
GUEDES VALERY

4 portioner

Du behöver:

1 bit brillat savarin
1 bit comté

Chutney 1 till brillat savarin:

1 schalottenlök
250 g blandade röda frukter, tex körsbär, fikon och plommon
½–1 dl strösocker (beroende på hur söt frukten är)
5 cl hallonvinäger

Chutney 2 till comté:

500 g mogna aprikoser
1 rödlök
1 nypa curry
Nymalen svartpeppar
7 cl äppelcidervinäger
Knappt 1 dl strösocker
30 g gröna druvor (kan uteslutas)
½ tsk riven färsk ingefära
1 nypa kanel
3 färska basilikablad (kan uteslutas)

Gör så här:

  1. Chutney 1: Skala och skiva schalottenlöken fint. Lägg löken i en liten kastrull. Tillsätt frukt och bär, socker och vinäger. Koka upp under omrörning och sjud sedan på låg värme i 30 minuter. Häll upp på ren glasburk, sätt på locket och ställ burken uppochner.
  2. Chutney 2: Skölj, kärna ur och skär aprikoserna i tärningar. Skala och hacka löken. Lägg i en kastrull med alla övriga ingredienser. Koka under omrörning på medelvärme i 20 minuter. Häll upp på en stor eller flera mindre burkar. Sätt på lock och ställ uppochner.

Recept: Natacha Arnoult Foto: Valéry Guedes

Missa inte

Den perfekta ost- och charkbrickan

Till buffén, till förrätt eller som vickning.

Så grillar du ost – mer än bara halloumi

Det vattnas i munnen!

Vin till ost – här är de bästa kombinationerna

Inled helgen med en ostbricka!