Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Blancherad sparris med parmaskinka

12 apr, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på blancherad sparris med parmaskinka
Columbus Leth
Blanchera sparrisen och servera den i en somrig sallad med parmaskinka och färsk basilika. Lyxlunch klar på 15 minuter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #1 - Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood #1 - Så gör du en krämig spenatpasta

Blancherad sparris med parmaskinka

En fantastisk försommarlunch, som tar en kvart att laga och smakar som en miljon.

Blancherad sparris med parmaskinka funkar fint som den är eller som ett tillbehör
Columbus Leth
Annons

2 portioner

Du behöver:

500 g grön sparris
Salt
1 msk olivolja

Vinägrett:

¼ schalottenlök
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
Salt och peppar

Till servering:

3 nävar grovt plockad basilika
100 g parmaskinka
Ev bröd

Gör så här:

  1. Skala löken och hacka den mycket fint. Rör ihop senap, honung och vinäger i en skål. Tillsätt olja och därefter lök. Smaka av med salt och peppar.
  2. Bryt av och kasta bort den nedersta, träiga änden på sparrisen. Ge sparrisen ett snabbt kok i en kastrull med 1 cm kokande, saltat vatten med lite olja i. Häll av vattnet.
  3. Vänd ihop den ljumna sparrisen med massor av basilika och bitar av parmaskinka på ett fat. Ringla vinägretten över och servera genast.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons