Spröda små Smördegspaket med spenat

Recept på smördegspaket med spenat

Klassiska små smördegspaket fyllda med ost och spenat är alltid uppskattade på buffébordet! Så här gör du dem allra godast!
04 februari, 2021
7 tips för att lyckas med dina hamburgare
Slå på ljud

Små Smördegspaket med spenat

Spröda paket med läcker fyllning – du kommer inte kunna sluta äta!

12 paket

Du behöver:

50 g färsk babyspenat
2 salladslökar
1 knippe dill
200 g naturell färskost
150 g vitost
25 g pinjenötter
½ ekologisk citron
Salt och nymalen svartpeppar
1 rulle smördeg
1 äggula, till pensling

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Blanda spenat, grovt hackad salladslök, dill, färskost och vitost till en grov kräm i en blender. Hacka pinjenötterna grovt och riv citronskalet fint och rör ner i krämen. Salta och peppra.

  2. Rulla ut smördegen och skär i 12 lite avlånga fyrkanter. Lägg en sked spenatkräm på ena sidan av varje fyrkant och vik över den andra halvan deg. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Gör likadant med alla knyten.
  3. Fördela smördegspaketen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med vispat ägg och grädda i ugnen i 15 minuter. Låt svalna på ett ugnsgaller och servera varma eller ljumna.

Recept: Camilla Biesbjerg Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Filodegskorgar med mozzarella och tomat