Filodegskorgar med mozzarella och tomat

Filodegskorgar med mozzarella och tomat.

Snabba och enkla snittar av filodeg. Här spelar tomaterna och mozzarellan huvudrollen, så välj bra kvalitet.
05 juni, 2017

18 stycken

Tid: 20 minuter

Ingredienser:

500 g fryst filodeg

olivolja (att pensla filodegen med)

200 g mozzarella

18 småtomater i olika färger

18 färska basilikablad

1 dl färsk timjan

flingsalt

1 msk olivolja av god kvalité

Gör så här:

Skär den tinade filodegen i 18 rutor à cirka 10 x 10 cm. Pensla med olja och vik ner degen i små muffinsformar. Grädda korgarna på 180° i mitt i ugnen ca 7 minuter tills de fått gyllenbrun färg. Låt svalna.

Riv eller dela mozzarellan i små bitar. Dela varje tomat i fyra delar. Strimla basilikan och plocka eller klipp timjan. Blanda allt i en skål med olivoljan, flingsalt och färska kryddorna. Fördela i korgarna och servera genast!

Filodegskorgar med mozzarella och tomat.

Filodegskorgar med mozzarella och tomat.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull