Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Filodegskorgar med mozzarella och tomat

05 jun, 2017
AvRedaktionen
Filodegskorgar med mozzarella och tomat.
Snabba och enkla snittar av filodeg. Här spelar tomaterna och mozzarellan huvudrollen, så välj bra kvalitet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

18 stycken

Tid: 20 minuter

Ingredienser:

500 g fryst filodeg

olivolja (att pensla filodegen med)

200 g mozzarella

18 småtomater i olika färger

18 färska basilikablad

1 dl färsk timjan

flingsalt

1 msk olivolja av god kvalité

Gör så här:

Skär den tinade filodegen i 18 rutor à cirka 10 x 10 cm. Pensla med olja och vik ner degen i små muffinsformar. Grädda korgarna på 180° i mitt i ugnen ca 7 minuter tills de fått gyllenbrun färg. Låt svalna.

Riv eller dela mozzarellan i små bitar. Dela varje tomat i fyra delar. Strimla basilikan och plocka eller klipp timjan. Blanda allt i en skål med olivoljan, flingsalt och färska kryddorna. Fördela i korgarna och servera genast!

Filodegskorgar med mozzarella och tomat.
Filodegskorgar med mozzarella och tomat.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons