Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Mat till många som går att förbereda

09 jun, 2023 
AvRedaktionen ELLE
Mat till många som går att förbereda
Att laga mat till många gäster kan ofta kännas som ett stort stressmoment. Men det finns flera maträtter som blir lika goda om du har förberett dem (och därmed sparat tid!) dagen innan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspastaBrand logo
TV: Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Bröllopsmiddag, släktträff, studentmottagning – eller bara en stor middagsbjudning? Oavsett vilken typ av middag det är brukar det vara mycket att ta hand om vid sidan av middagen. Just därför kan det vara skönt att bjuda på en varmrätt som går att förbereda i god tid innan festdagen.

10 maträtter du kan förbereda dagen innan:

1. Ugnsstekt fläskfilé

Ugnsstekt fläskfilé går bra att förbereda och sedan servera antingen varm eller kall

Fläskfilé är enkelt att steka på och sedan tillaga i ugn dagen innan. Skär upp i bitar dagen efter och servera som kallskuret. Just det här receptet på parmalindad fläskfilé med pesto är klockrent att förbereda dagen innan – den går lika bra att äta varm som kall!

Annons

Recept på parmalindad fläskfilé>>

2. Potatisgratäng

Gör potatisgratängen en eller två dagar innan och värm upp strax innan servering

Potatisgratäng är en utmärkt maträtt att tillaga dagen innan. Gör precis som vanligt, förvara i kylskåp och värm upp i ugnen igen innan servering.

Recept på potatisgratäng >>

3. Chiligryta

Satsa på en chiligryta som får stå och gotta till sig över natten

En chiligryta gör sig nästan ännu bättre när den har fått gotta till sig i något dygn. Låt den stå och puttra dagen innan, förvara i kylen och värm på i kastrull när det är dags att servera.

Annons

Recept på långkokt chili på högrev>>

4. Pajer

Alla vet att en paj alltid är godare dagen efter!

Gör pajerna i ugnen och förvara antingen i kyl eller frys beroende på när du ska äta dem. Värm dem i ugn innan servering eller servera kalla. Alla vet ju att pajer bara blir godare när de får stå till sig!

Recept på riktigt goda pajer>>

5. Potatissallad

Potatissallad smaksätter du med det du gillar

Gör en god och mättande potatissallad, använd grönsaker som är i säsong och smaksätt med din favoritdressing. När det kommer till potatissallad finns det inga rätt eller fel, här är det bara fantasin som sätter gränser. Här är två av våra favoriter att inspireras av!

Annons

Recept på potatissallad med dilldressing>>

Recept på potatissallad med prästost och honungsvinägrett>>

6. Hel laxsida

Satsa på en hel laxsida nästa gång du ska bjuda på buffé

En hel laxsida är suveränt att tillaga dagen innan och servera som kallskuret. Bra mat som räcker till många! Den här helsidan lax med romsås kommer bli buffébordets stjärna!

Recept på laxsida med romsås>>

7. Mat på plåt

Laga mat på plåt – det går snabbt och är enkelt att förbereda dagen innan

Att laga all mat på plåt är både praktiskt och gott, dessutom sparar det tid. Perfekt att förbereda och stoppa in i ugnen eller värma på strax innan servering.

Annons

Recept på plåtmat>>

8. Pastasallad

Pastasallad är ett säkert kort som alltid går hem och som dessutom går snabbt att svänga ihop

Snabb, lättlagad och fräsch pasta passar alltid och ett säkert kort! En pastasallad blir dessutom godare när den har fått stått och dra i några timmar eller över natten.

Recept på pastasallad >>

9. Smörgåstårta

Smörgåstårta är alltid en given succé!

Smörgåstårtan är tillbaka! Från att ha andats begravningsmat är den nu trendig – med nytt utseende, lyxiga ingredienser och oväntade smakkombinationer.

Annons

Recept på smörgåstårta>>

10. Kalla soppor

Underskatta inte en kall soppa, passar utmärkt en varm sommardag

Soppa är enkelt att göra mycket av och många soppor passar dessutom utmärkt att servera kalla, vilket är perfekt om du har begränsat med uppvärmningsmöjligheter. Det är också något otroligt uppfriskande att bli bjuden på en sval soppa en varm dag!

Recept på kalla soppor >>

Sammanställt av: Thowe Wager Larsson och Rose-Marie Söderlund

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons