Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Friterad hasselbackspotatis med löjrom

24 feb, 2023 
AvCatarina König
Recept på friterad hasselbackspotatis med löjrom
Catarina Königs friterade små hasselbackspotatisar med löjrom är det godaste tilltugget man kan bjuda på!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du krispig sötpotatis i ugnBrand logo
Så gör du krispig sötpotatis i ugn

Friterad hasselbackspotatis med löjrom

De frasiga småpotatisarna är en smakstart på middagen.

Oemotståndligt goda friterade hasselbackspotatisar med löjrom

6 st tilltugg

Annons

Du behöver:

8 små delikatess-potatisar, med eller utan skal
2 tsk ättikavatten (ca 4 dl)
Salt
Raps- eller frityrolja att fritera i
½–¾ dl smetana
50 g löjrom

Topping:

Finskuren gräslök
Färsk dill

Gör så här:

  1. Skär snitt i potatisarna till lite drygt hälften. Skölj bort all stärkelse i kallt vatten. Lägg potatisen i vatten som precis täcker, tillsätt salt och ättika och koka i ca 8–9 min. Potatisen ska inte bli genomkokt eftersom den ska friteras sedan. Häll bort vattnet och låt vila på ett fat med hushållspapper under tills de är kalla.
  2. Hetta upp oljan till ca 160–165° och fritera potatisarna i 2–3 omgångar tills gyllene och krispiga. Lyft upp och lägg på hushållspapper. Låt svalna något.
  3. Spritsa på en klick smetana och en klick löjrom på varje, eller klicka på med sked. Dekorera med finskuren gräslök och en liten dillvippa. Servera!

Foto: Catarina König

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons