Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Helsida lax med romsås

26 maj, 2023 
AvAnna Wendt
Recept på helsida lax med romsås
En helsida lax är perfekt mat när man är många och funkar lika bra på buffébordet som till en sittande middag! Servera med god romsås!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så matchar du rosévin med matBrand logo
Så matchar du rosévin med mat

Helsida lax med romsås

Laxen med klassiska smaker blir en hit på buffén.

Helsida lax med romsås är bra mat om man är många

6–8 bufféport

Annons

Du behöver:

1 laxsida, ca 1 kg
Salt
Nymalen svartpeppar

Romsås:

80 g rom
2 msk finhackad rödlök
2 dl crème fraiche
2 msk finhackad dill
½ citron, skalet

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper och strö över salt och nymalen svartpeppar. Sätt en termometer i den tjockaste delen och ställ in laxen i mitten av ugnen.
  2. Blanda samman ingredienserna till romsåsen och ställ kallt.
  3. Ta ut laxen när innertemperaturen nått 55 grader. Servera med romsås och potatissallad med dilldressing.

Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons