Paj passar till både vardag och fest, som varmrätt och dessert. Gör en god pajdeg och baka en kycklingpaj eller varför inte en äppelpaj. Här är recept.
Smulpaj i all ära, men en paj med flätat lock imponerar desto mer. Fyll den med björnbär eller andra goda bär och lägg över det vackra locket som gräddas gyllenbrunt.
Paj är enkelt, gott och variationerna tar aldrig slut. Det är högtid för alla pajälskare att slå på stort och testa denna paj med potatis och Västerbottensost!
Imponera till fikat med en fransk paj fylld med mandelkräm, mogna päron och aprikosmarmelad. Toppa med glass för de små och syrlig gräddfil för de vuxna.
Söta små bär under ett krispigt täcke och ordentligt med vaniljglass – blåbärspaj måste väl ändå vara den godaste pajen? Här är receptet på dessertklassikern!
I vår tarte tatin har vi valt plommon istället för de klassiska äpplena. Denna franska klassiker bakas i en ugnsfast stekpanna och vänds sedan upp och ner till servering. Voilà!
En matig paj är toppen som middag och dessutom perfekt till lunch dagen efter. Självklart ringlar du honung över den här spenatpajen med chèvre för att göra den ännu godare!
Quiche au saumon fumé – en fransk paj med rökt lax och kapris. Gör den till middag och spara en bit till lunch, den är minst lika god att äta dagen efter!
Tarte tatin – den franska pajen som görs upp och ner! Oroa dig inte, det är inte så krångligt som det låter. Här är ett vårigt recept på tarte tatin med sparris!
Slut på både pengar och idéer till lunchlådan? Här kommer nya goda rätter att ta med till kontoret, som dessutom går bra att frysa in så det är bara att värma när det är dags!
Det är inget fel med en smulpaj, den är enkel att göra och blir alltid god. Men om du vill imponera på dina gäster i sommar bör du testa något nytt. Här tipsar vi om åtta vackra pajmönster som tar din paj till helt nya höjder.
Paj passar både till vardag och fest. Ingen tackar väl nej till en klassisk quiche lorraine eller en söt pecanpaj? Med en fin pajform gör den sig även bra på det dukade bordet. Här är 11 pajformer i olika storlekar!
Kan man trolla fram en sådan här härlig buffé på ett kick? Javisst, det mesta går nämligen att förbereda dagen innan. Så bjud på en massa sommarsmaker – och en avstressad värdinna!
Ta vara på säsongens äpplen och baka en ljuvlig äppelpaj. Kolasåsen blir underbart god och håller upp till en vecka i kylen, om det skulle bli något över!