Minipajer med Västerbottensost
05 jun, 2025
Slå på stort och gör dubbel sats direkt av dessa minipajer med Västerbottensost som tåls att frysas – du kommer inte ångra dig!
Annons
Minipajer med Västerbottensost
Små portionspajer fyllda med smakrik Västerbottensost förgyller snabbt vilket buffébord eller picknickkorg som helst!
Tips! Dubbla satsen när du ändå är igång! Pajerna är perfekta att ha på lut i frysen och ta fram till sommarens luncher.
Annons
12 stycken
Tid: 20 minuter + tid i ugn
Du behöver:
1 förp kyld smördeg
3 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk, 3 %
300 g Västerbottensost, riven
Salt, efter smak
Nymald svartpeppar, efter smak
Topping:
1 dl crème fraiche, 38 %
4 rädisor
1 msk gräslök, finhackad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Ta ut smördegen 5–10 minuter innan du ska använda den. Rulla ut arket och skär den i 12 fyrkanter. Tryck försiktigt ner bitarna i en smord muffinsplåt.
- Vispa ett av äggen lite lätt och pensla smördegen med det.
- Vispa de andra äggen tillsammans med vispgrädden och mjölken. Blanda ner den rivna osten och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Fördela blandningen i smördegsformarna och grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter eller tills de blivit gyllene.
- Ta ut och låt svalna. Toppa med crème fraîche, rädisor och gräslök.
Foto: Lisa Björner
Annons