Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Kantarellpaj med bacon och rucola

07 jul, 2023
AvLinn Grubbström
Recept på kantarellpaj med bacon och rucola
Om du plockat något av skogens guld så gör du enkelt en otroligt god paj med kantareller och bacon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Kantarellpaj med bacon och rucola

Bacon ger svamppajen trevlig sälta. Det går även bra att göra egen pajdeg i stället för att köpa färdig.

Läcker kantarellpaj som får en härlig sälta med bacon i

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 pkt färsk pajdeg
100 g bacon
150 g kantareller
25 g smör
75 g rucola
2 dl crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
5 ägg
75 g riven mozzarellaost
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg pajdegen i en pajform och nagga den med en gaffel. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
  2. Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt. Lägg baconet åt sidan. Rensa kantarellerna och skär dem i mindre bitar. Stek kantarellerna i smör i 5 minuter. Fördela bacon, kantareller och rucola i pajformen. Vispa ihop crème fraiche, grädde, ägg, riven ost, salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet.
  3. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter. Servera gärna pajen tillsammans med en grönsallad.

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Annons