Kantarellpaj med bacon och rucola
07 jul, 2023
AvLinn Grubbström
Om du plockat något av skogens guld så gör du enkelt en otroligt god paj med kantareller och bacon.
Annons
Kantarellpaj med bacon och rucola
Bacon ger svamppajen trevlig sälta. Det går även bra att göra egen pajdeg i stället för att köpa färdig.
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 pkt färsk pajdeg
100 g bacon
150 g kantareller
25 g smör
75 g rucola
2 dl crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
5 ägg
75 g riven mozzarellaost
Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Lägg pajdegen i en pajform och nagga den med en gaffel. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
- Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt. Lägg baconet åt sidan. Rensa kantarellerna och skär dem i mindre bitar. Stek kantarellerna i smör i 5 minuter. Fördela bacon, kantareller och rucola i pajformen. Vispa ihop crème fraiche, grädde, ägg, riven ost, salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet.
- Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter. Servera gärna pajen tillsammans med en grönsallad.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Annons