Pappardelle med svamp, nötter och parmesan

Recept på pappardelle med svamp, nötter och parmesan

Betina Hastoft
Pappardelle blir som godast med nyplockade kantareller som får fräsa med hasselnötter och toppas med parmesan och bladpersilja.
12 juli, 2022
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Pappardelle med svamp, nötter och parmesan

Har du nyplockade kantareller blir de underbara i den här rätten, men annan svamp funkar också bra.

Bjud på pappardelle med svamp, nötter och parmesan
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

300 g pappardelle
1 schalottenlök
500 g kantareller eller annan svamp
2 msk olivolja till stekning

1/2 dl matlagningsgrädde
40 g hasselnötter
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 rejäl näve bladpersilja
50 g parmesan

Grön pasta med ärter, ricotta och citron

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente i en kastrull med lättsaltat vatten.
  2. Skala och hacka löken fint. Rensa svampen och skär i mindre bitar. Stek lök och svamp i olja i 4–5 minuter. Tillsätt grädde, låt koka in.
  3. Tillsätt hasselnötter och låt steka med i ytterligare 2 minuter. Vänd ner den nykokta pastan i pannan.
  4. Servera i djupa tallrikar, toppa med finhackad persilja och riven parmesan.

Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Se klippet här!

Foto: Betina Hastoft